Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Labots: Rumjancevs iekļūst Eiropas čempionāta A finālā

Labots: Rumjancevs iekļūst Eiropas čempionāta A finālā
Aleksejs Rumjancevs
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Lai arī sākotnēji tika vēstīts, ka Latvijas vadošais smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs nav izkļuvis no priekšsacīkstēm, tā izrādījusies organizētāju kļūda, publicējot sacensību rezultātus. Rumjanceva patiesais rezultāts ļāva viņam kvalificēties pusfinālam, kurā viņš arī startēja veiksmīgi, tiekot A finālā Eiropas čempionāta 200 metru distancē, kas paredzēts rīt. Tāpat A finālu sasniedzis smaiļotāju Denisa Volkova un Kaspara Tīklenieka duets.

Čempionāts sākās jau piektdien ar priekšsacīkstēm 500 un 1000 metru distancēs. Pirmais sacensības sāka un noslēdza smaiļotājs Aldis Vilde, kurš 1000 metros bija astotais savā priekšsacīkšu braucienā, bet tālāk tika septiņi labākie. Lai iekļūtu pusfinālā, viņam pietrūka nedaudz vairāk par sekundi. Tikmēr kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš tikpat garā distancē palika pēdējā, septītajā, pozīcijā, bet tāpat tika pusfinālā, kur nostartēja daudz veiksmīgāk un izcīnīja ceturto vietu. Viņam divas ar pusi sekundes pietrūka līdz A finālam. Čempionātu latvietis noslēdza B finālā, kurā guva piekto vietu un kopējā ieskaitē līdz ar to bija 14. pozīcijā.

Neveiksmīgi nostartēja ambiciozais kanoe airētāju divnieks Aivis Tints un Gatis Pranks, kuri priekšsacīkstēs savā braucienā guva sesto vietu un pēc tam arī pusfināla braucienā bija sestie, beidzot čempionātu. Līdz A finālam viņiem pietrūka vairāk nekā septiņas sekundes.

Tikmēr 500 metros smaiļotājs Roberts Altmanis savā priekšsacīkšu braucienā bija astotajā pozīcijā, paliekot vienu vietu no pusfināla, bet kanoe airētājs Dāvis Iļjins bija pēdējā sestajā pozīcijā, tomēr tāpat tika pusfinālā, kur ieņēma astoto vietu, kā pēdējam iekļūstot B finālā. Smaiļotāja Madara Aldiņa savā priekšsacīkšu braucienā bija septītā, kā pēdējā sasniedzot pusfinālu, bet pēc tam viņa pusfināla braucienā bija astotā un kā pēdējā iekļuva arī B finālā. Kanoe airētāja Jūlija Gutova ieņēma pēdējo piekto vietu 500 metru priekšsacīkšu braucienā, bet pēc tam pusfinālā bija pēdējā, ceturtajā, pozīcijā, kā vienīgā nespējot sasniegt A finālu. Čempionāta noslēgumā viņa līdz ar to palika desmitā.

Sestdien sāktas arī 200 metru sacensības, kur Aldiņa bija pēdējā, septītajā pozīcijā priekšsacīkšu braucienā, bet tāpat tika pusfinālā, kurā palika pēdējā, noslēdzot dalību distancē. Savukārt Iļjins kanoe airēšanā izcīnīja ceturto vietu priekšsacīkstēs, bet pusfinālā bija septītais braucienā un čempionātu noslēgs ar startu B finālā. Tikmēr kanoe airēšanā dāmām Gutova priekšsacīkstēs finišēja pēdējā, devītajā, pozīcijā, netiekot tālāk.

Savukārt negaidīti rezultāti tika publicēti 200 metru priekšsacīkstes smaiļošanā vīriem, kur Rumjancevs finišēja 7-8 sekundes vēlāk nekā parasti un palika pēdējā, septītajā, vietā savā priekšsacīkšu braucienā. Taču tā izrādījās nevis patiesā Latvijas sportista vieta, bet turnīra organizētāju kļūda sacensību protokolā. Kļūda nu izlabota, un Rumjanceva rezultāts kvalifikācijā norādīts kā 36.075 sekundes, kas droši ļāva iekļūt pusfinālā.

Pusfinālā Rumjancevs bija vēl ātrāks un uzrādīja rezultātu 35.045 sekundes, kas ļāva ieņemt trešo vietu un kvalificēties A finālam jeb garantēt vietu Eiropas labāko deviņu sportistu vidū. Fināls paredzēts rītdien pusdienlaikā, 14:24 pēc Latvijas laika.

2008. un 2016.gadā Rumjancevs guva trešās vietas Eiropas čempionāta 200 metru distancē, bet pasaules meistarsacīkstēs viņš pirmoreiz pie godalgas tika pērn, kad sākotnēji bija trešais, bet šogad aprīlī, pateicoties konkurenta diskvalifikācijai, tika paaugstināts uz otro pozīciju. Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs sportists izcīnīja augsto, piekto, vietu.

Vēl 200 metru divnieku sacensībās smaiļošanā Denisa Volkova un Kaspara Tīklenieka pāris izcīnīja piekto vietu priekšsacīkšu braucienā, bet pusfinālā ar ļoti pārliecinošu sniegumu bija otrie ātrākie un arī iekļuva A finālā, kas gaidāms svētdien.

Čempionātā piedalās arī Turciju pārstāvošā latviete Lāsma Liepa, kura 200 metros vieninieku sacensībās savā priekšsacīkšu braucienā bija septītā, kā pēdējā iekļūstot pusfinālā. Tajā viņa palika astotā braucienā un kā pēdējā sasniedza B finālu. Tikmēr divnieku sacensībās viņa duetā ar Hilalu Avdži netika tālāk par priekšsacīkstēm.

Čempionāts turpinās arī sestdien, bet noslēgsies svētdien.


, 2018-06-09 16:50, pirms 6 gadiem
Nav taisnība, Aleksejs ar 4.laiku braucienā tiek tālāk uz pf
, 2018-06-09 18:17, pirms 6 gadiem
un Rumjancevs iekļuva no pusfināla finālā, tā kā nezinu ar kuru galu raksta autors skatījās informāciju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.