Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vingrotājs Petkuns uzvar pirmajā oficiāli atzītajā PK posmā parkūrā

Ints Megnis
Ints Megnis

Vingrotājs Petkuns uzvar pirmajā oficiāli atzītajā PK posmā parkūrā
Pāvels Petkuns brīvā stila disciplīnas finālā
Foto: JP Limery

Latvijas ielu vingrotājs Pāvels Petkuns svētdien Japānā triumfēja vēsturē pirmajā oficiāli atzītajā Pasaules kausa posmā parkūrā.

Vēsturē pirmajā Starptautiskās Vingrošanas federācijas (FIG) Pasaules kausa posmā Hirošimā uzvarētājus noskaidroja ātruma disciplīnā un brīvajā stilā, parkūra vidē labi pazīstamajam Petkunam piedaloties otrajā no tām.

Tieši Petkuns kļuva par uzvarētāju, nopelnot 207 punktus. Augstāko rezultātu viņam deva visi trīs tiesneši. Otrajā vietā ar 203 punktiem palika vācietis Valdemars Millers, kamēr trešo vietu ar 198 punktiem guva polis Kamils Tobiass.

Parkūra definīcija nosaka, ka tā ir treniņu disciplīna, kas izstrādāta pēc militāro treniņu un šķēršļu joslu principiem. Parkūrista galvenais mērķis ir nokļūt no vienas vietas līdz citai sarežģītā, šķēršļotā apvidū, neizmantojot papildus aprīkojumu. Iepriekš šogad FIG parakstīja saprašanās memorandu ar Starptautisko Parkūra federāciju un tagad notika pirmais Pasaules kausa posms. Sporta veids nāk no Francijas un cer tikt iekļauts 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu programmā.

Otrais Pasaules kausa posms no 8. līdz 13. maijam risināsies Francijas pilsētā Monpeljē, bet pēc tam paredzēti etapi arī Kanādā, Ungārijā un Ķīnā.

  +3 [+] [-]

, 2018-04-09 02:20, pirms 6 gadiem
Malacis džeks, visu cieņu!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-09 14:10, pirms 6 gadiem
izcils sniegums. Ļoti baudāms sporta veids. Peldēšana uz muguras un daudz kas cits nestāv klāt.