Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Notiks pirmais Amatieru boulinga līgas turnīrs

Latvijas boulinga federācija un sporta klubs "A-Z Boulings" paziņo par jauna projekta uzsākšanu - Amatieru boulinga līgu (ABL).

Boulinga popularitāte Latvijā aug gadu no gada. Arvien biežāk boulinga klubos sacensības organizē studentu kolektīvi un vienkārši draugi, bet firmas un kompānijas burtiski nedēļas nogales mēdz pavadīt boulinga celiņos, lai veicinātu kolektīva saliedētību.

ABL rīkotāji uzskata, ka ir pienācis laiks apvienot šīs atšķirīgās nometnes un organizēt amatieru līgu, kurā var ņemt dalību jebkurš iesācējs. Turklāt nevis vienkārši spēlēt, bet piedalīties sacensībās kopā ar tādiem pašiem amatieriem un izbaudot visus turnīru sacensību jaukumus.

Kas nepieciešams, lai piedalītos pirmajā ABL sezonā?

1. Tās ir komandu sacensības, tāpēc pirmkārt ir jāsaaicina amatieru komanda, kas spēlē boulingu. Komnda var pārstāvēt kompāniju, firmu, uzņēmumu, valsts uzņēmumu, mācību iestādi, draugu kopu, kaimiņus vai ģimenes locekļus. Komandas var būt gan vīriešu, gan siviešu, gan jauktas. Ja jūsu komantā ir sievietes vai jaunieši līds 16 gadiem, tad viņi saņem handikapu, par ko būs rakstīts reglamentā. Pieteikumā komandā ir jābūt minimums 4 cilvēkiem, bet maksimums 8 cilvēkiem. Sacensību laikā par katru komandu spēlē četri cilvēki, bet lai būtu iespējama maiņa (ja kāds strādā, ir komandējumā, atrodas satvaļinājumā vai ir saslimis) pieteikumā iekļauj 8 cilvēkus. Katrai komadai vajadzīgs nosaukums.

2. Dalības maksa līgā - 5 Ls par katru komandas biedru uz visu sezonu pluss 15 Ls par komandu katrai kārtai. Kārtas tiks organizētas brīvdienās vai vakaros, to ilgums būs vidēji 3 stundas katrai. Zināšanai, jāatzīmē, ka par to pašu naudu kādu jūs iztērētu parastai bolinga spēlei, jūs saņemsiet pinvērtīgu sacensību organizāciju un informāciju plašsaziņas līdzekļos.

3. ABL pirmās sezonas sākums ir ieplānot aprīļa vidū, sezona turpināsies vairākus mēnešus un tiks organizēta pēc sporta līgas vispārējiem noteikumiem un organizācijas shēmām un tikai ar vienu atšķiribu – amatieru līgā ir aizliegts ņemt dalību bolinga sporta klubu dalībniekiem. Tiks vesta gan komandu, gan individuālā punktu uzskaite. Tādēļ sezonas beigās balvas saņems ne tikai komandu sacensību uzvarētāji, bet arī uzvarētāji individuālajā vērtējumā, kā arī laureāti daudzās komandu un individuālajās nomenācijās.

4. Lai pieteiktu savu komandu Amatieru Bolinga Līgai (ABL) nepieciešams uzrakstīt vēstuli uz e-pastu: info@azboulings.lv Jūs saņemsiet pieteikuma veidlapu un sacensību reglamentu. Nedēļu pirms turnīru sākuma notiks visu komadas kapteiņu sapulce. Papildus informācija pa telefonu: 29505900


Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.