Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Baltijā lielākajam mūsdienu deju festivālam Rīgā pieteikušies 2000 dalībnieki no 10 valstīm

Andrejs Siliņš

18. un 19. februārī Rīgā gaidāmi gada divi nozīmīgākie mūsdienu deju pasākumi - starptautiskais mūsdienu deju festivāls “Dance of Europe Latvia 2017" un Latvijas atklātais čempionāts ielu dejās. Tajos dalību apstiprinājuši 2000 dejotāji no Baltijas valstīm, Baltkrievijas, Ukrainas, Krievijas, Somijas, Slovākijas, Zviedrijas un Francijas.

“Gandarījums, ka Latvijā ielu deju kultūra jaunā kvalitātē attīstās Rīgā, Liepājā, Daugavpilī, Rēzeknē un citviet, un šīs sacensības dod iespēju ne tikai pārbaudīt savus spēkus, bet gūt arī starptautisku pieredzi. Turklāt kolēģi augstu novērtē mūsu sniegumu sacensību organizēšanā, to kvalitāti un konkurenci. Dalībnieki ir no dažādām valstīm, un viņiem ir iespēja paskatīties, kā dejo vienā vai otrā valstī, kāda ir horeogrāfija, dalībnieku fiziskā forma, tērpi, ko par šo sniegumu saka Latvijas Mūsdienu deju asociācijas un neatkarīgie ārzemju tiesneši. Tie ir svētki dejotājiem, kuri divās dienās ne tikai sacenšas, bet arī kopā atpūšas, gūst jaunus draugus un iepazīst mūsu skaisto Rīgu”, atklāj ilggadējs sacensību organizators un Latvijas mūsdienu deju skolas “Dance of street” direktors Oļegs Pavlovs.

18. februārī Kongresu namā, Rīgā (Kr. Valdemāra ielā 5) pirmo reizi notiks starptautiskais mūsdienu deju festivāls “DANCE OF EUROPE LATVIA 2017”, kas reizē būs arī Latvijas atklātais čempionāts ielu dejās.

Turklāt šogad šis būs arī Baltijā lielākais mūsdienu deju festivāls, kas notiks pēc amerikāņu sistēmas – tiesnešu novērtējums uzreiz pēc dejas būs redzams uz lielā ekrāna, informē ilggadējs sacensību organizators un Latvijas mūsdienu deju skolas “Dance of street” direktors Oļegs Pavlovs. Tādējādi dalībniekiem būs iespēja uzzināt tiesnešu viedokli par katru deju. Pasākums Kongresu namā 18. februārī sāksies pulksten 15.30.

Savukārt 19. februārī Olimpiskajā centrā, Rīgā (Grostonas ielā 6B) no pulksten 9.30 dienas garumā satiksies ielu deju stila dejotāji no visdažādākajām Eiropas valstīm, lai ar savu sniegumu turpinātu sacensties Latvijas atklātajā čempionātā ielu dejās Hip-hop, House, Disco dance, Show dance u.c. deju stilos un reizē priecētu skatītājus Latvijā.

Abos pasākumos piedalīsies gan bērni, gan 16 gadus sasniegušie un vecāki dejotāji.
Starptautiskajā mūsdienu deju festivālā “DANCE OF EUROPE LATVIA 2017” un Latvijas atklātajā čempionātā ielu dejās tiesās licencēti Latvijas Mūsdienu Deju Asociācijas tiesneši, tāpat uzaicināti starptautiski pazīstami horeogrāfi un deju leģendas no Vācijas, Slovākijas, Norvēģijas, Baltkrievijas, Krievijas un Latvijas.

Starptautisko mūsdienu deju festivālu “DANCE OF EUROPE LATVIA 2017”, Latvijas atklāto čempionātu ielu dejās organizē Latvijas mūsdienu deju skola “Dance of street” (Rīga), kuras audzēkņi bērnu un pieaugušo grupās pie Latvijas vadošajiem “Show dance”, “Hip-hop dance”, “Break dance” un citu stilu treneriem jau 25 gadus apgūst šo deju pamatus, stiprina savu fizisko sagatavotību, uzstājas pasākumos, kā arī ar panākumiem startē sacensībās.

Informāciju sagatavoja
Daina Vārpiņa
sabiedrisko attiecību konsultante