Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Raizējoties par Zikas vīrusa izplatību, Kenija gatava nestartēt Rio olimpiādē

Raizējoties par Zikas vīrusa izplatību, Kenija gatava nestartēt Rio olimpiādē
Foto: AFP/Scanpix

Kenija varētu atsaukt savu olimpisko delegāciju no šovasar gaidāmajām Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, ja Zikas vīruss sasniegs epidēmijas apmērus, paziņojis Kenijas Olimpiskās komitejas vadītājs.

Moskītu pārnēsātā slimība Dienvidamerikā tiek saistīta ar smagiem iedzimtiem defektiem. Pagājušajā nedēļā Pasaules veselības organizācija (PVO) izsludināja starptautisku ārkārtas situāciju Zikas vīrusa izplatīšanās dēļ.

"Mēs neriskēsim vest kenijiešus uz turieni, ja Zikas vīruss sasniegs epidēmijas apjomus," uzsvēris valsts olimpiskās komitejas vadītājs Kipčoge Keino.

Brazīlijas varas iestādes uzsver, ka šī iemesla dēļ sportisti un skatītāji, izņemot grūtnieces, neriskēs ar savu veselību. Starptautiskā olimpiskā komiteja (IOC) norāda, ka uztur ciešus kontaktus ar organizatoriem, kamēr olimpisko spēļu sacensību norises vietas tiks pārbaudītas gan pirms, gan spēļu laikā.

Zikas vīruss izplatās ar odu starpniecību. Cilvēkiem Zikas vīruss izraisa mērenu drudzi, ko sauc par Zikas drudzi vai Zikas slimību. Zikas slimības izpausmes ir līdzīgas mērenai dengas drudža formai, ko ārstē ar atpūtu, un pret to nav pieejamas vakcīnas vai zāles. Biežākie Zikas vīrusa infekcijas simptomi ir mērenas galvassāpes, masalveida izsitumi, drudzis, konjunktivīts un locītavu sāpes, ko parasti ārstē ar paracetamolu. Nav reģistrēts neviens nāves gadījums vīrusa dēļ.

Izmantotie resursi:
BBC Sport
Wikipedia

     [+] [-]

, 2016-02-09 14:19, pirms 8 gadiem
Es ari pielauju domu nepiedalities olimpiade!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-09 15:48, pirms 8 gadiem
Tomēr labāk, nekā visas valsts delegācijas diskvalifikācija EPO dēļ.