Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Argentīnas hokejisti izcīna pirmo uzvaru un spēlēs pusfinālā

Juris Miņins
Juris Miņins

Argentīnas hokejisti izcīna pirmo uzvaru un spēlēs pusfinālā
Foto: www.facebook.com/fihockey

Šodien Indijas pilsētā Bubanešvārā pie sava pirmā panākuma Srarptautiskās hokeja federācijas (FIH) Pasaules līgas finālturnīrā savu pirmo uzvaru izcīnīja olimpiskie čempioni, Argentīnas izlase, ar 3:2 pārspējot Angliju un kvalificējoties turnīra pusfinālam.

Lai arī Argentīnas izlase triumfēja 2016. gada olimpiskajās spēlēs, tās starts šī gada Pasaules līgas finālā ir jāsauc par izgāšanos, jo pirmajās trīs grupu turnīra spēlēs viņi spēja tikt vien pie viena neizšķirta, pret Nīderlandi, bet mačos pret Beļģiju un Spāniju tika piedzīvotas neveiksmes. Tas gan neliedza argentīniešiem turpināt turnīru, jo tā formāts paredz, ka izslēgšanas mačos var piedalīties visas komandas.

Anglijas izlase, turpretim, zaudējot pirmajā mačā Vācijai, vēlāk cīnījās neizšķirti ar austrāliju, bet Indija tika pārspēta un tādējādi angļi nopelnīja otro vietu B grupā.

Šajā spēlē gan viss notika ne pēc Anglijas hokejistu plāna, jo Lukas Vilja mača 21. minūtē vadībā izvirzīja dienvidamerikāņus, tāpēc eiropiešiem bija jāatspēlējas, ko, vēl līdz pirmā puslaika beigām viņi arī izdarīja, vārtus gūstot Deividam Kondonam. Tiesa, tajā pašā 29. minūtē Argentīna atjaunoja vienu vārtu pārsvaru, kad precīzs bija Matiass Paradī.

Huans Ingasio Gilardi 34. minūtē dubultoja argentīniešu pārsvaru, kas nozīmēja, ka angļiem, lai turpinātu cīnīties par medaļām, būs smagi jānopūlas. Nevar gan teikt, ka viņi nepūlējās, jo pēdējās spēles minūtēs cīņa notika tikai pie argentīniešu vārtiem un angļi bija nomainījuši vārtsargu pret laukuma spēlētāju, kā arī četras reizes nopelnīja iespēju izpildīt soda stūra sitienus, viens no kuriem arī beigu beigās izrādījās veiksmīgs.

Diemžēl, bet līdz neizšķirtam rezultātam novest spēli Anglijas valstsvienībai nepietika ne spēka, ne laika un argentīnieši, izcīnot pirmo uzvaru turnīrā, jau ir garantējuši sev cīņu par medaļām.

Orajā šīsdienas mačā Vācija tikās ar Nīderlandi un arī te neiztika bez drāmas, jo, lai arī vācieši vairākkārtīgi izvirzījās vadībā, nīderlandiešiem vienmēr izdevās šo pārsvaru sadeltēt, pēdējos vārtus gūstot pamatlaika pēdējā minūtē, kad otrreiz mačā precīzs sitiens padevās Mirko Pruiseram, kas nozīmēja, ka jau otrais ceturtdaļfināls noslēgsies ar pēcspēles metienu sēriju.

Pirmajos izgājienos vārti netika gūti, taču nākamajos četros vācieši bija nekļūdīgi, kamēr nīderlandieši realizēja vien trīs no četriem izgājieniem, kas arī izšķīra spēles likteni.

Pusfinālu mačos Argentīna tiksies ar mājniekiem, Indiju, bet Vācijai priekšā stāsies iepriekšējā Pasaules kausa uzvarētāja, Austrālija.

Bez mačiem nepaliks arī pārējās četras ceturtdaļfinālu neveiksminieces, jo tās izspēlēs mačus par galīgo vietu sadalījumu. Pirmā posma abas spēcīgākās A grupas komandas, Spānija un Beļģija, cīnīsies par piekto vietu, bet Anglija ar Nīderlandi noskaidros septītās pozīcijas likteni.

Pasaules līga hokejā, 1/4fināls

ViesiMājniekiRezulāts
SpānijaAustrālija1:4
BeļģijaIndija3:3 (2:3)
AnglijaArgentīna2:3
VācijaNīderlande3:3 (4:3)

Izmantotie resursi:
Home | FIH