Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jātnieks Neretnieks uzvar Pasaules kausa posmā Tallinā

Ints Megnis
Ints Megnis

Jātnieks Neretnieks uzvar Pasaules kausa posmā Tallinā
Kristaps Neretnieks un Moon Ray apbalvošanas ceremonijā. Organizatoru foto

Latvijas labākais jātnieks Kristaps Neretnieks svētdien "Saku Suurhall" Tallinā uzvarēja Pasaules kausa divu zvaigžņu sacensību "Grand Prix" maršrutā.

Vispirms bez kļūdām maršrutu veica pieci sportiskie pāri, bet pēc tam pārlēkšanā Neretnieks un Moon Ray to izdarīja vēlreiz, par gandrīz divām sekundēm apsteidzot tuvākos konkurentus.

"Atmosfēras ziņā Tallinas Pasaules kausa posms ir labākais telpās mūsu zonā, uz šejieni braucām, lai cīnītos par uzvaru galvenajā maršrutā. Pēc pusgada pauzes, kad trauma mums ar Moon Ray liedza startēt šī gada Pasaules kausa finālā, zirgam bija ilgs atlabšanas periods. Slodzē viņš atgriezās pamazām, negribējās neko sasteigt, pacietīgi gatavojāmies telpu sezonai," izteikusies Neretnieka komanda. "Moon Ray ir dedzīgs zirgs, viņš labi tiek galā ar spiedienu, kādu uzliek starts atbildīgos maršrutos, viņam patīk uzmanība, patīk uzvarēt."

"Maršruts bija uzlikts atbilstoši augsts, tehnisks un kompakts, šķērslis nāca pēc šķēršļa - 12 šķēršļi, 15 lēcieni 60 sekundēs. Pārlēkšanā no pirmā uz otro šķērsli bija garš pārjājiens, tur es nedrīkstēju satrakoties, jo tad Moon Ray būtu grūti vadīt tālāk. Pēc tam veiksme bija mazie pagriezieni, jājām tehniski un uz uzvaru, finišējām divas sekundes ātrāk par 2. vietu," stāstīja jātnieks.

Tikmēr sesto vietu izcīnīja šī gada Latvijas čempione Laura Penele ar zirgu Dundas V.D.M., maršrutu veicot ļoti ātri, bet nogāžot pēdējo šķērsli. Savukārt astotais bija Andis Vārna un Dendelin. Vārna Tallinā "Grand Prix" maršrutā uzvarēja pirms diviem gadiem.

Tāpat svētdien Vārna ar High Point VDL un Neretnieks ar Caressilanda bija attiecīgi piektajā un astotajā vietā maršrutā ar 125/130 centimetrus augstiem šķēršļiem uz laiku, bet Sabīne Siliņa ar Kalgari bija devītie maršrutā ar 135 centimetru šķēršļiem uz laiku.

Sestdien Neretnieks un Moon Ray uzvarēja 135 centimetru maršrutā ar džokeri, kamēr Anna Arhipova ar For Sale guva piekto vietu, bet Aleksandrs Šakurovs ar zirgu Grietje G bija devītie. Tāpat šajā dienā vēl vienā maršrutā Neretnieks un For Fan bija piektie. Vēl sestdien Siliņa ar Fantast bija astotie maršrutā ar 145 centimetru šķēršļiem, bet vairāki latvieši tika divpadsmitniekā citā ar 125/130 centimetru šķēršļiem - piektie Terēze Zelte un Cairos, astotie Vārna un High Point VDL, desmitie Neretnieks ar Caressilanda, bet 12. pozīcijā Arhipova un Heesamar. Tāpat Siliņa ar Kalgari bija ceturtā citā 130 centimetru maršrutā uz laiku.

Pie vienas uzvaras Latvija tika arī piektdien, kad Siliņa un Fantast triumfēja 130 centimetru divu fāžu maršrutā. Tāpat šis sportiskais duets bija desmitais maršrutā ar 140 centimetru šķēršļiem, kamēr Šakurovs un Grietje G guva desmito vietu 135 centimetru maršrutā, bet Vārna un High Point VDL izcīnīja sesto vietu divu fāžu 125/130 centimetru maršrutā.