Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Džonsons Atlantā nosargā pārsvaru un iegūst 15 miljonus vērto "FedEx Cup"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džonsons Atlantā nosargā pārsvaru un iegūst 15 miljonus vērto "FedEx Cup"
Dastins Džonsons. Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien Atlantā beidzās PGA tūres sezona, kuras noslēgumā tūres finālā triumfēja ranga līderis Dastins Džonsons. ASV golferim pirmoreiz izdevās triumfēt 2007. gadā izveidotajā turnīrā.

Būdams "FedEx Cup Playoffs" līderis pēc otrā posma, Džonsons "Tour Championship" sāka ar divu sitienu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Džonu Ramu. Amerikānim bija -10, spānim -8, bet trijnieku ar -7 noslēdza 2017. gada "FedEx Cup" čempions Džastins Tomass.

Džonsons nelielo pārsvaru izsēja jau pirmajā dienā, pēc kuras abiem ar Ramu bija dalīta 1. vieta (-13). Džonsonam pēc otrā raunda bija viena sitiena pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem, bet pēc trešā raunda komfortabla distance piecu sitienu lielumā. Džonsons finišēja ar -21, par trim sitieniem pārspējot Tomasu un Zanderu Šofelī.

Džonsons iespaidīgi pabeidza PGA tūres sezonu – viņš ar graujošu 11 sitienu pārsvaru uzvarēja "FedEx Cup Playoffs" pirmajā posmā "The Northern Trust", otrajā posmā "BMW Championship" pārspēlē zaudēja Ramam un finālā Atlantā titulu nodrošināja no iepriekšējo turnīru summā iegūta pārsvara.

23. PGA titulu izcīnījušais Džonsons pirmoreiz triumfēja 2007. gadā izveidotajā "FedEx Cup" turnīrā, kura balvu fonds ir 60 miljoni dolāru, čempionam saņemot 15 miljonus. Džonsons pēdējo trīs nedēļu laikā nopelnīja 18,7 miljonus.

PGA tūres sezona ir beigusies, bet "major" turnīru gads vēl ne, jo koronavīrusa pandēmijas dēļ vēl jāizspēlē divi pārceltie turnīri – nākamajā nedēļā Ņujorkā gaidāms "US Open", bet no 12. līdz 15. novembrim Ogastā notiks no aprīļa pārceltais "Masters" turnīrs.

"FedEx Cup" čempioni pēdējos 10 gados

GadsGolferisValsts
2011.Bils HāssASV
2012.Brands SnedekersASV
2013.Henriks StensonsZviedrija
2014.Billijs HoršelsASV
2015.Džordans SpītsASV
2016.Rorijs MakilrojsZiemeļīrija
2017.Džastins TomassASV
2018.Džastins RouzsAnglija
2019.Rorijs MakilrojsZiemeļīrija
2020.Dastins DžonsonsASV