Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Airētājam Sokolovam septītā vieta Eiropas U23 čempionātā

Airētājam Sokolovam septītā vieta Eiropas U23 čempionātā
Ģirts Sokolovs. Foto: World Rowing

Latvijas airētājs Ģirts Sokolovs svētdien Grieķijā uzvarēja Eiropas U23 čempionāta B finālā neolimpiskajā vieglsvaru klasē, kas noslēguma ieskaitē deva septīto vietu, kamēr Jānis Timbors olimpiskajā vieninieku klasē samierinājās ar piekto vietu B finālā.

Eiropas U23 čempionātā ir maza konkurence un sacensības tiek aizvadītas divās dienās. Olimpiskajā vīriešu vieninieku klasē Timbors sestdien vispirms ar rezultātu 7:19,69 guva ceturto vietu savā priekšsacīkšu braucienā, bet pēc tam gandarījuma braucienā bija trīs sekundes lēnāks un finišēja trešais. No otrās pozīcijas, kas garantētu vietu A finālā, viņš atpalika sešas sekundes. Svētdien sportists airēja B finālā un tajā ar rezultātu 7:23,11 finišēja piektajā vietā, spējot apsteigt vienīgi konkurentu no Lietuvas.

Šajā klasē kopā uz starta devās 12 sportisti, līdz ar to Timboram noslēgumā tika fiksēta priekšpēdējā vieta.

Tikmēr neolimpiskajā vieglsvaru klasē Sokolovs sestdien priekšsacīkšu braucienu noslēdza trešajā vietā (7:31,25), bet pēc tam gandarījuma braucienā savu rezultātu uzlaboja par 19 sekundēm, tomēr tāpat finišēja vien trešais un palika četru sekunžu attālumā no A fināla. Svētdien B finālā latvietis bija 7:22,41 ātrs, bet ar to bija pietiekami, lai triumfētu B finālā un noslēgumā izcīnītu septīto vietu.

Šajā klasē kopā airēja 11 sportisti.


Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.