Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas badmintonisti Eiropas junioru čempionātā kapitulē favorītei Krievijai

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas badmintonisti Eiropas junioru čempionātā kapitulē favorītei Krievijai
Latvijas junioru badmintona izlase
Foto: Latvijas Badmintona federācija

Latvijas jaunie badmintonisti sestdien Tallinā otrajā Eiropas junioru (U19) čempionāta komandu sacensību spēlē ar rezultātu 0-5 kapitulēja Krievijai, kas ir viena no visu sacensību favorītēm.

Piecos mačos Latvija palika bez uzvarētiem setiem. Jauktajā dubultspēlē zaudēja Ardis Daniels Bedrītis un Liāna Lencēviča, puišu vienspēlē neveiksmi cieta Edgars Vaivads, meiteņu vienspēlē zaudēja Diāna Stognija, puišu dubultspēlē kapitulēja Bedrītis un Rihards Valters Blaubergs, kamēr meiteņu dubultspēlē - Berga un Lencēviča. Sekmīgākais Latvijai bija tieši noslēdzošais mačs, kad Berga un Lencēviča setos tika līdz 14 un 17 punktiem. Pirms tam tikai trijos no setiem bija izdevies sasniegt 10 gūto punktu robežu.

Čempionāta ievadā Latvija piektdien ar 3-2 uzvarēja Islandi, tomēr pēc sestdienas mača tika zaudētas cerības uz izkļūšanu no apakšgrupas, jo ceturtdaļfinālu sasniegs vien pirmās vietas ieguvēja. Svētdien Latvija spēkosies ar Slovākiju, kas ar 0-5 kapitulēja Krievijai un ar 5-0 sagrāva Islandi.

Latvijas U19 izlases sastāvā ir iekļauti 6 spēlētāji - Una Berga, Liāna Lencēviča, Diāna Stognija, Ardis Daniels Bedrītis, Rihards Valters Blaubergs un Edgars Vaivads. Kopā ar jauniešiem uz Tallinu ir devies treneris Uvis Raivis Kronenbergs. Pēc komandu sacensībām 11. septembrī sāksies arī Eiropas individuālais junioru čempionāts.

Iepriekšējais Eiropas junioru čempionāts risinājās pērn aprīlī, kad komandu sacensībās Latvija zaudēja visos dueļos, bet individuāli Latvijai vienu kārtu pārvarēja Linceviča vienspēlēs, kā arī Kristapa Kalniņa un Nika Podosinovika pāris vīru dubultspēlēs.