Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Latvijas juniores izcīna uzvaru Eiropas jaunatnes čempionāta galda tenisā ievadā

Latvijas juniores izcīna uzvaru Eiropas jaunatnes čempionāta galda tenisā ievadā
Sabina Musajeva. Foto: galdateniss.lv

Latvijas meiteņu junioru komanda svētdien Čehijā ar uzvaru sāka Eiropas jaunatnes čempionāta galda tenisā komandu sacensības, tomēr otrajā duelī tika ciesta neveiksme.

Sacensības notiek kadetu (U15) un junioru (U18) vecuma grupās, kur vispirms tiek aizvadīts grupu turnīrs, bet tad sāksies cīņas par vietām. Junioru meiteņu turnīrā pirmajā J apakšgrupas mačā Latvija ar 3-1 uzvarēja Bulgāriju. Vispirms grūtu uzvaru smagā piecu setu cīņā izcīnīja pagājušā gada valsts čempione pieaugušajiem Sabina Musajeva, kam sekoja Diānas Afanasjevas neveiksme trijos setos, bet pēc tam uzvaru trijos setos izcīnīja Viktorija Poriņa un vēl vienu panākumu piecos setos guva Musajeva. Tomēr pēc tam Latvijas sportistes ar 0-3 kapitulēja Norvēģijai, zaudējot visām trim sportistēm un vienā setā uzvarot vienīgi Poriņai. J apakšgrupas turnīra noslēgumā Latvija pirmdien tiksies ar Dāniju, kas pirmajos divos dueļos zaudējusi.

Kadetu puišu sacensībās Latvija ielozēta I grupā, pirmajā cīņā ar 0-3 piekāpjoties Grieķijai. Neveiksmi vienspēlē četros setos piedzīvoja Artūrs Spalis, bet visos trijos setos zaudēja Romāns Strelčuks, kamēr dubultspēlē bez uzvarētiem setiem palika Spaļa un Haralda Fjodorova pāris. Vēl šajā apakšgrupā spēlē Bulgārija un Austrija.

Tikmēr junioru puišu sacensībās Latvija pirmajā dienā paguva piedzīvot divas neveiksmes. E apakšgrupas pirmajā duelī ar 0-3 tika zaudēts Portugālei - vispirms neveiksmi vien piecos setos piedzīvoja Aleksandrs Pahomovs, pēcāk četros setos zaudēja Daniels Kogans, bet trijos setos piekāpās Deniss Vasiļjevs. Savukārt vēlāk Latvija ar 2-3 saspringtā duelī atzina Bosnijas un Hercegovinas pārākumu, kaut bija arī vadībā ar 2-1. Cīņa sākās ar Vasiļjeva uzvaru četros setos, kam sekoja Kogana zaudējums piecos setos un Pahomova uzvaru piecos setos. Tomēr pielikt punktu Latvijai neizdevās, jo dueļa noslēgumā neveiksmi četros setos piedzīvoja Kogans, kam sekoja pārliecinošs Vasiļjeva zaudējums trijos setos. Pirmdien Latvija pret Īriju un Skotiju aizvadīs noslēdzošās divas cīņas.

Komandu čempionāts ilgs līdz šīs nedēļas otrajai pusei un piektdien sāksies individuālais turnīrs, kurā sportisti sacentīsies līdz 16. jūlijam.


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.