Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Indija pārspēj Angliju, Pakistāna uzvar Triju nāciju kausā

Juris Miņins
Juris Miņins

Indija pārspēj Angliju, Pakistāna uzvar Triju nāciju kausā
Pakistānas izlases kapteinis Šafrazs Ahmeds saņem Triju nāciju kausu
Foto: AFP/Scanpix

Šodien starptautiskajos kriketa laukumos norisinājās vairākas interesantas cīņas pēc kurām pie kārtējiem tituliem un panākumiem tika kā Indijas, tā arī Pakistānas izlases.

Indijas kriketa izlase pašlaik atrodas Anglijā, kur aizvada 11 maču sēriju ar vietējo izlasi. Jāsaka, ka pirmajā spēļu ciklā, trijos mačos, kas tika aizvadīti pēc T20 kriketa noteikumiem, indieši izskatījās gana pārliecinoši un svinēja uzvaru ar 2:1.

Jāsaka, ka trešajā spēlē, kurā tad arī noskaidrojās šīs sērijas uzvarētās, jo pirmajos divos mačos panākumi tika dalīti uz pusēm, par galveno varoni kļuva Rohits Šarma, kurš guva tieši 100 punktus (no 53 metieniem). Jāpiebilst, ka viņš laukumā devās sākumsastāvā un tā arī netika izslēgts no spēles. 43 punkti Virata Koli kontā.

Jāsaka, ka angļu metēji no spēles spēja izslēgt vien trīs indiešus, taču kopumā nevar teikt, ka viņi spēlēja slikti, jo viesu komandai bija nepieciešami teju visi 20 overi, lai nodzēstu angļu 198 gūtos punktus.

Mājnieku komandas rindās rezultatīvākais atsitējs bija Džeisons Rojs, kurš tāpat kā Šarma laukumā devās sākumsastāvā, tiesa, viņam spēle beidzās krietni ātrāk, tāpēc viņš apstājās pie 67 gūtajiem punktiem no 31 saņemtā metiena.

Abu izlašu maču sērija turpināsies 12. jūlijā, kad komandas sāks triju maču ODI kriketa sēriju, bet pēc tās visu augustu un pirmo septembra dekādi, komandas aizvadīs piecus Testa kriketa mačus.

Tāpat šodien noslēdzās Zimbabves Triju nāciju kauss, kurā triumfēja Pakistāna.

Šis turnīrs risinājās no 1. jūlija un tajā piedalījās Zimbabves, Austrālijas un Pakistānas komandas. Protams, ka jau pirms turnīra sākuma bija skaidrs, ka mājnieki šajā kompānijā uz ko īpašu var cerēt vien lielas veiksmes gadījumā un pašas spēles to arī pierādīja – Zimbabves izlase nespēja uzvarēt nevienā no četriem grupu turnīra mačiem.

Savukārt Pakistāna un Austrālija, pieveicot mājniekus, savstarpējos mačos cīnījās ar mainīgām sekmēm, t.i., tiekot gan pie vienas uzvaras, gan arī vienu maču zaudējot. Tas gan viņiem neko nemainīja, jo turnīra formāts paredzēja, ka uzvarētājs tiks noteikts nevis pēc grupu turnīra rezultātiem, bet gan finālmačā.

Jāsaka, ka finālmačs, lai arī tajā izpalika augstākās klases spēle un abas komandas biežāk kļūdījās, nekā demonstrēja lieliskas izspēles, bija interesants un, kas nav mazāk svarīgi, spraigs. Austrālija uz atsišanu devās kā pirmā un guva 183 punktus, kas, kopā ar metēju lielisko spēli, bija gana labs pieteikums uzvarai, taču Pakistānas izlase veica lielāko atspēlēšanos T20 kriketā komandas pastāvēšanas vēsturē un svinēja laimīgu uzvaru.

Pakistānas izlases līderis Fakars Zamans guva 91 punktu no 46 bumbām, tiesa, viņa darbu apgrūtināja tas, ka pakistāniešu rindās nebija partnera, kurš varētu uzturēt augsto uzbrukuma tempu, jo otrajam rezultatīvākajam komandas spēlētājam Šoaibam Malīkam, kurš zināms kā viens no pēdējo sezonu stabilākajiem atsitējiem visā starptautiskajā kriketā, bija vien 43 punkti.

Jāpiebilst, ka šī Pakistānas izlasei bija devītā uzvara T20 kriketa maču sērijās pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
ESPNcricinfo - Cricket Teams, Scores, Stats,...