Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Jātnieks Vārna ar Marmoru uzvar Maskavā

Jātnieks Vārna ar Marmoru uzvar Maskavā
Andis Vārna ar Marmoru
Foto: Latvijas Jātnieku federācija

Viens no Latvijas vadošajiem konkūra jātniekiem Andis Vārna ar Latvijas šķirnes zirgu Marmors ceturtdien izcīnīja uzvaru starptautiskās trīs zvaigžņu sacensībās "Vivat, Rossija" (CSI3*) pirmajā maršrutā ar šķēršļu augstumu 145 cm divās fāzēs. Šis bija arī pasaules konkūristu reitinga "FEI Rolex Ranking" ieskaites maršruts.

„Protams, esmu apmierināts ar uzvaru, tomēr šī ir tikai pirmā sacensību diena, vēl priekšā trīs. Maršrutu augstumi kļūs tikai lielāki un šeit uzvarēt grib visi,” par pirmās dienas rezultātiem saka sportists. Anda Vārna un Marmors maršrutu veica bez soda punktiem 33.06 sekundēs.

Dainis Ozols ar ķēvi Lagūna maršruta abas fāzes veica bez soda punktiem un ieguva 12.vietu (0/36.27 sek), Aleksandrs Šakūrovs ar zirgu Gīrs gāza divus šķēršļus otrajā fāzē un ierindojās 39.vietā (8/39.20 sek.), bet ar otru zirgu Ladiesman abiem nepaveicās pirmajā fāzē – viens gāzts šķerslis (4/49.54 sek.) Kristapam Neretniekam ar Ishor II šoreiz trīs gāzti šķeršļi pirmajā fāzē (12/50.43 sek.). Kopā maršrutā startēja 54 dalībnieki.

Sacensības „Vivat, Rossija!” ir viens no prestižākajiem jāšanas sporta turnīriem, kas Krievijā tiek rīkots vasaras sezonā, tajās startē vadošie sportisti no septiņām valstīm Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijasm Baltkrievijas, Moldovas un Azerbaidžānas – kopā 176 sportiskie pāri. Latviju tajās pārstāv Andis Vārna, Dainis Ozols, Aleksandrs Šakūrovs un Kristaps Neretnieks.

Visi sacensību rezultāti apskatāmi: Equestrian.Ru, конное обозрение / Лошади и...

Informāciju sagatavoja
Ilze Jansone
Latvijas Jātnieku federācijas
Preses dienests


Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.