Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Aizraujošās orientēšanās un piedzīvojumu sacensības šo sestdien Olainē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

11. maijā, trešo gadu pēc kārtas Olaines apkaimē pulcēsies vairāk kā 600 aktīvās atpūtas un orientēšanas entuziasti no visas Latvijas, lai vienotos kopīgā piedzīvojumā, veidojot stratēģijas un meklējot vērtīgākos kontrolpunktus. Sacensību ietvaros tiks piedāvātas vairākas distances, kuras dalībnieki, izvērtējot savu sagatavotību un noturību, veiks individuāli vai kopā ar komandas biedriem. Komandas spēlētāji dosies - 2 stundu Better 4U, 4 stundu Olainfarm, 6 stundu Isostar orientēšanās distancēs vai četru stundu xRace piedzīvojumu distancē, savukārt individuāliem dalībniekiem tiks piedāvāts rogaininga skrējiens “O - RUN” un 3 stundu MTB distance velo braucējiem. Mazākie dalībnieki aicināti piedalīties – Rogaininga pastaigā!

Pirmais starts paredzēts plkst. 11:00 visu skriešanas distanču dalībniekiem - 2, 4 un 6 stundu rogainingam, 14km “O-RUN” rogaininga skrējienam un bērnu pastaigai. Tieši pus stundu vēlāk jeb plkst. 11:30 tiks dots starts 3 stundu MTB individuālajam velorogainingam un xRace 4 stundu piedzīvojumu distancei.

Iepriekšējos divus gadus Olaines rogainings norisinājās šosejas rietumos, bet šogad gan sacensību centrs, gan distance būs Olaines ziemeļaustrumos – ar pavisam jauniem apvidiem, kontrolpunktu vietām un jaunām stratēģijām. Sacensību centrs atradīsies pie Jaunolaines sporta nama. Orientēšanās apvidus būs daudzveidīgs, jo trases plānotājs šogad ir sagatavojis īpaši aizraujošus un ekstrēmus kontrolpunktus starp pamestiem bunkuriem, Jaunolaines plašajām pļavām un upītēm, divām priedēm starp kurām iespējams apmaldīties un apšaubāmiem, dabas veidotiem, tiltiņiem kurus šķērsot neuzdrošinātos ik katrs. Distances nudien būs izaicinošas un pietiekami aizraujošas gan Olaines rogaininga dalībniekiem, gan xRace piedzīvojuma sacensību entuziastiem, jo šogad esam izlēmuši, ka xRace piedzīvojums norisināsies vienlaicīgi ar rogainingu un tam būs veltīta viena vesela - 4 stundu distance.

Organizatori informē, ka šis bija pavisam loģisks solis, lai xRace piedzīvojumu gan jaunajiem, gan ilggadējiem dalībniekiem padarītu vēl interesantāku un tā attīstība neapstātos. Līdz ar šīm izmaiņām nebūs arī vairāku aizliegumu un ierobežojumu, piemēram, kādā secībā paņemt kontrolpunktus, un komandām tiks dota iespēja pašām izplānot savu ceļu un stratēģiju, līdzīgi kā tas ir rogainingā. Uzvarētājs būs tas, kas noteiktajā laikā savāks visvairāk punktu - nekādu sodu sistēmu vai kompensāciju. Komandas tiks iedalītas vīriešu, sieviešu un jauktā tipa komandās. Papildus būs ģimenes grupa un uzņēmumu klase.

Izvēlēties sev piemērotāko distanci nevajadzētu būt lielām problēmām, jo tās ir vairākas un pielāgojamas katra vēlmēm, sagatavotībai un izturībai. Rogaininga pastaiga ir veidota, lai tajā varētu piedalīties mazākie orientēšanās entuziasti. Tās ilgums ir 2 stundas un paredzēta bērniem līdz 12 gadu vecumam (ieskaitot), un to vada pieredzējuši instruktori sadalot bērnus grupās. Pārējiem dalībniekiem tiek piedāvātas dažādu ilgumu distances - 2h Better 4U, 4h OlainFarm un 6h ISOSTAR, kurās, izplānojot savu distanci, dalībniekiem ir jāsavāc pēc iespējas vairāk punktu. Individuāliem dalībniekiem tiek piedāvāts aptuveni 14km rogaininga skrējiens “O - RUN”, apmeklējot norādītos kontrolpunktus, un 3 stundu MTB distance velo braucējiem. Savukārt, četru stundu xRace piedzīvojumu distancē dalībniekiem ir iespēja kontrolpunktus apmeklēt ne tikai ar kājām un velo, bet arī ar laivu un pildot speciālos uzdevumus. Sacensības piedāvā Olaines dome, atbalsta Olainfarm, Isostar, Laima Better4U.