Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Olimpietis Silovs startēs ”Skibox balva” skrituļslidošanā 1.posmā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Olimpisko spēļu dalībnieks ātrslidošanā un šorttrekā Haralds Silovs piedalīsies Latvijas lielākā skrituļslidošanas seriāla “Skibox balva” pirmajā posmā, kas norisināsies nākošo otrdien, 16.maijā, un ko rīko sporta klubs “ASI Skibox” un Latvijas Skrituļslidošanas federācija. Eiropas čempionam šorttrekā konkurenci sastādīs vadošie Latvijas skrituļslidotāji ar pagājušā gada Latvijas čempionu Reini Znotiņu priekšgalā. Pirmajā posmā, kur plāno startēt ap 150 skrituļslidotāju, dalībnieki dažādās vecuma grupās sacentīsies sprinta distancē.

Kā jau ierasts maija mēnesī ar pirmo posmu sākas lielākais un prestižākais daudzposmu skrituļslidošanas seriāls “Skibox balva”, kas norisinās Uzvaras parkā Rīgā katra mēneša otrajā otrdienā no maija līdz septembrim. Tā kā otrā mēneša otrdiena šogad ir 9.maijs, tad diemžēl zināmu iemeslu dēļ nācās pirmo posmu pārcelt nedēļu vēlāk uz 16.maiju.

Šogad ir organizatori ir pamainījuši sacensību formātu, un katrā posmā vairs nebūs pa divām disciplīnām – sprints un īsā distance, bet tikai viena disciplīna – vienā posmā sprints, bet nākamā posmā distance. Sprinta sacensībās būs paredzēti divi starti, uzvarētājus nosakot abu braucienu kopsummā, bet tajos posmos, kur dalībnieki sacentīsies distancē, uz starta būs jāiziet vienreiz. Ja līdz šim “Skibox balvā” distance bija 4,8km, tad tagad tā būs divas reizes garāka – 10km, ko veiks pieaugušie juniori un vecākās jauniešu grupas.

Pirmajā posmā, tāpat kā arī trešajā un piektajā posmā, ir paredzēts sprints. Nākošo otrdien dalībnieki veiks 500m divas reizes, labākos nosakot pēc iegūtajām vietām abos startos. Pašiem mazākajiem skrituļslidotājiem būs jāveic 200m. Bez sporta grupām jau trešo sezonu sacentīsies arī Fitnesa grupas, kurās aicināts piedalīties jebkurš skrituļslidošanas entuziasts jebkādā līmenī. Sacensību sākums plkst. 19.00.