Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Jātnieku sezonas atklāšanas sacensības notiks 11.maijā

Jātnieku sezonas atklāšanas sacensības notiks 11.maijā
Publicitātes foto

Uzsākot jauno sezonu, Jauno jātnieku skola (JJS) aicina uz sezonas atklāšanas sacensībām. Pirmās sacensības notiks jau 11.maijā JJS sporta centrā Inčukalna novada "Zustrenēs", kur tiks aizvadīts turnīra 1.posms šķēršļu pārvarēšanā jeb konkūrā.

Sacensības notiks visas dienas garumā no plkst.9:00 līdz pat plkst.18:00. Pasākuma laikā būs iespēja vizināties ar zirgu un poniju, darbosies kafejnīca un tirdziņš. Par godu Māmiņdienai pasākuma viesi tiks cienāti ar kafejnīcas Pansija kliņģeri un kafiju. Uzturot jauko tradīciju, JJS kopā ar Fazer, Pūri un Kārums cienās dalībniekus ar spēcinošām ievārījuma maizītēm un gardu pienu.

Šogad JJS organizē turnīru konkūrā, kas sastāvēs no trīs posmiem – "Pavasaris", "Vasara" un "Rudens". 11.maija norisināsies pirmais turnīra posms "Pavasaris", kas būs kā iesildīšanās pirms lielās āra sacensību sezonas. Šīs nebūs LJF (Latvijas Jātnieku Federācijas) ieskaites sacensības, tāpēc "Pavasaris 2013" būs sacensības visiem startēt gribētājiem – arī tiem, kas nav LJF biedri un nepārstāv kādu konkrētu sporta klubu.

Minētā JJS turnīra posmos startējošie sportisti krās punktus šādās konkurencēs:
1. I un II grupas poniji
2. Bērni līdz 16 gadu vecumam
3. Piecgadīgie zirgi
4. I un II grupas amatieri
5. Jaunie jātnieki līdz 21 g.v.
6. Labākais JJS sezonas sportists

JJS turnīra finālā rudenī 2. līdz 6.konkurences trīs labākie sportisti saņems naudas balvas un vērtīgas dāvanas - uzvarētāji dosies kruīzā ar prāmi Tallink, savukārt uzvarētājs poniju konkurencē dosies ceļojumā uz Lapzemi Somijas ziemeļos.

Sacensību nolikums un dalībnieku pieteikuma anketa ir pieejama mājas lapā www.latvianhorses.lv.

Pasākumā ikviens gaidīts kopā ar ģimeni un pat četrkājainajiem draugiem. Pasākumā ieeja ir bez maksas. Četrkājainajiem draugiem jābūt pie siksniņas.


Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.