Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Paukotāja Solodkiha izcīna 13. vietu pasaules kadetu čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Paukotāja Solodkiha izcīna 13. vietu pasaules kadetu čempionātā
Jekaterina Solodkiha (otrā no kreisās), Emīlija Maslobojeva un Juta Mālniece kopā ar treneriem pēc Eiropas kadetu čempionāta
Foto: Latvijas Paukošanas federācija

Latvijas paukotāja Jekaterina Solodkiha svētdien Itālijā aizkļuva līdz astotdaļfinālam pasaules kadetu čempionātā, sacensību noslēgumā izcīnot 13. vietu.

Sacensībās ar floreti Solodkiha vispirms uzvarēja piecās no sešām apakšgrupas cīņām, līdz ar to izslēgšanas turnīrā bija izlikta ar 22. numuru, kas pirmo kārtu deva brīvu, bet otrajā viņa atdeva tikai vienu punktu. Pēc tam trešajā kārtā Solodkiha ar 15:7 pārspēja arī čīlieti Katinu Proestakisu, bet astotdaļfinālā ar 8:15 zaudēja Jukino Tosai no Japānas.

Noslēdzoties visām astotdaļfināla cīņām, kļuva zināms, ka Solodkiha guvusi 13. vietu. Šis rezultāts ir progress salīdzinājumā ar pirms mēneša notikušo Eiropas čempionātu, kur Solodkiha kadetu sacensībās bija 18. vietā.

Svētdien cīņas aizvadīja arī Emīlija Maslobojeva, kura zaudēja izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā un noslēgumā palika 83. pozīcijā starp 114 sportistēm.

Šis kļuva par Latvijas sportistu pēdējo startu pasaules junioru (U20) un kadetu (U17) čempionātā. Nesen Eiropas kadetu čempionātā Solodkiha, Maslobojeva un Juta Mālniece individuāli tika trīsdesmitniekā, kā arī ieņēma ceturto vietu komandu sacensībās, tomēr pasaules meistarsacīkstēs kadetu konkurencē komandu cīņas netiek aizvadītas.

Solodkihas astotdaļfināls pret Tosai