Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā badmintonā kā absolūtā čempione triumfē Šefere

Andrejs Siliņš

Latvijas čempionātā badmintonā kā absolūtā čempione triumfē Šefere
Foto: Latvijas Badmintona federācija

Latvijas čempionātā badmintonā, kas 6.-7.februārī notika Valkā, kā absolūtā čempione triumfēja rīdziniece Kristīne Šefere, izcīnot trīs zelta medaļas, uzvarot visās iespējamās kategorijās - sieviešu vienspēlēs, sieviešu dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs.

Trīs reizes uz pjedestālā kāpa arī rīdzinieks Niks Podosinoviks, izcīnot zelta medaļas vīriešu vienspēles un jauktajās dubultspēlēs kopā ar Kristīni Šefere, taču vīriešu dubultspēlēs pārī ar siguldieti Kristapu Kalniņu tika izcīnīts sudrabs, finālspēlē zaudējot siguldiešu pārim Teodoram Kerimovam un Kristapam Jānim Gulbim.

Latvijas čempionāts badmintonā Valkā notika divas dienas. 6.februārī notika sieviešu un vīriešu vienspēļu turnīrs, taču visas spēles par medaļām notika svētdien, 7.februārī, kad notika arī vīriešu un sieviešu, kā arī jaukto dubultspēļu turnīri.

Latvijas čempionātam saskaņā ar Latvijas badmintona federācijas reitingu kvalificējās 104 spēcīgākie badmintona spēlētāji. Viskuplāk pārstāvēta ir jaukto dubultspēļu kategorija - par Latvijas čempiona titulu cīnījās 31 pāris, tātad 62 badmintona spēlētāji. Vīriešu vienspēlēm bija pieteikti 52 dalībnieki, vīriešu dubultspēlēm 48 dalībnieki (24 pāri), sieviešu vienspēlēm 36 dalībnieces, sieviešu dubultspēlēm 34 dalībnieces (17 pāri).

Sieviešu vienspēļu turnīrā pirmo vietu izcīnīja Kristīne Šefere, finālā trijos setos uzvarot Jekaterinu Romanovu no Siguldas. Spēlē par trešo vietu arī trijos setos siguldiete Liāna Lencēviča pārspēja Olgu Mihailovu no Rīgas. Priecē, ka abas finālspēles notika trijos setos, tādējādi norādot uz pieaugošo konkurenci, un intriga par sieviešu vienspēļu medaļu sadalījumu tika uzturēta līdz pat turnīra beigām.

Vīriešu vienspēļu finālā rīdzinieks Niks Podosinoviks pārliecinoši divos setos uzvarēja RTU studentu Reini Kraukli, bet spēlē par 3.vietu izvērtās kā divu siguldiešu sāncensība - trijos setos Kristaps Jānis Gulbis uzvarēja Teodoru Kerimovu.

Vīriešu dubultspēļu finālā siguldiešu 12.klases skolnieku pāris Teodors Kerimovs un Kristaps Jānis Gulbis trijos grūtos setos pieveica par gadu jaunākos Niku Podosinoviku un Kristapu Kalniņu. Spēlē par 3.vietu cīnījās jau pieredzējušākie spēlētāji - Edijs Līviņš un Toms Preinbergs ļoti līdzīgā un emocionāli piesātinātā triju setu spēlē uzvarēja Gunti Lavrinoviču un Reini Kraukli.

Sieviešu dubultspēlēs rīdzinieces Kristīne Šefere un Aija Pope finālspēlē trijos setos ļoti sīvā cīņā, bet tomēr uzveica siguldietes Jekaterinu Romanovu un Liānu Lenceviču. Spēlē par bronzas medaļu Grieta Jermacāne un Anita Švalbe divos setos pārliecinoši uzvarēja junioru pāri no Rīgas - Olga Mihailovau un Diāna Stogniju.

Jaukto dubultspēļu fināls bija vienīgā no Latvijas čempionāta finālspēlēm, kuru tiešraidē neraidīja Sportacentrs TV, jo līdz pat tiešraides beigām plkst. 22:00 vēl nebija noskaidroti finālisti, tāpēc TV skatītājiem bija iespēja vērot vienu no 1/2 fināliem - Guntis Lavrinovičs ar Jekaterinu Romanovu trijos setos uzvarēja Reini Kraukli un Aiju Popi. Vēlāk finālā, kas beidzās īsi pirms pusnakts, Kristīne Šefere un Niks Podosinoviks divos setos uzveica Gunti Lavrinoviču ar Jekaterinu Romanovu, bet spēlē par trešo vietu Reinis Krauklis un Aija Pope divos setos uzvarēja jau pagurušos Teodoru Kerimovu un Liānu Lencēviču.

Aizvadītajā nedēļas nogalē nacionālie badmintona čempionāti notika gandrīz visās Eiropas valstīs, tāpēc daži Latvijas spēlētāji tomēr nepiedalījās Latvijas čempionātā. Tā, piemēram, Ieva Pope palika spēlēt Nīderlandes čempionātā, un uz Latviju aizstāvēt pērn izcīnīto Latvijas čempiones titulu neatbrauca arī 2015.gada čempione Monika Radovska, jo palika Dānijā.

Vienlaicīgi ar Latvijas čempionātu, Valkā notika arī Latvijas badmintona federācijas Gada balvas pasniegšanas ceremonija. Gada balva tiks pasniegta labākajam spēlētājam un spēlētājai, junioram un senioram, pārim, trenerim, klubam atbalstītājiem, pašvaldībai, medijiem, vecākiem, kā arī par mūža ieguldījumu. Kopā tiks pasniegtas 16 balvas, šādi iedibinot jaunu tradīciju Latvijas badmintonā.

Informāciju sagatavoja
Latvijas Badmintona federācija

  -1 [+] [-]

, 2016-02-08 11:51, pirms 8 gadiem
Ja atradīsies kāds, kā Gulbja sencītis tenisā, KAS SPONOSRES SAVU ATVASI, tad šis brīnišķīgais sporta veids kaut kad tiks pārstāvēts ari OLIMPISKAJĀS SPĒLĒS!

  -1 [+] [-]

, 2016-02-08 12:03, pirms 8 gadiem
Milevskis rakstīja: Ja atradīsies kāds, kā Gulbja sencītis tenisā, KAS SPONOSRES SAVU ATVASI, tad šis brīnišķīgais sporta veids kaut kad tiks pārstāvēts ari OLIMPISKAJĀS SPĒLĒS!
Vai ja federācijas boss būtu Savickis vai Lipmans

  +1 [+] [-]

, 2016-02-08 14:35, pirms 8 gadiem
Badmintons jau nav tik dārgs kā teniss, kur sīkajā vajag ieguldīt pāris simtus tūkstošu, lai tas izaug par Top 100 spēlētāju (vajag gan arī talantu).
Badmintonā pietiek ar talantu + smagu darbu.

Podsinovikam tagad 17 gadu, uz nākamo olimpiādi 21 gada vecumā viņš varētu tikt, bet uz aiznākamo - 25 gados jau kaut ko varbūt pat sasniegt. Tas optimistiskā gadījumā. Sliktākā gadījumā 25 gados tikt pirmo reizi un 29 gados jau kaut ko sasniegt.

Bet masveidīgumu protams, vajag lielāku.