Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas badmintonisti smagi zaudē arī otrajā Eiropas komandu čempionāta cīņā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas badmintonisti smagi zaudē arī otrajā Eiropas komandu čempionāta cīņā
Latvijas badmintona izlase. Foto: Kristians Rozenvalds

Latvijas badmintona izlase piektdien Bulgārijā smagi zaudēja arī otrajā Eiropas komandu čempionāta cīņā, noslēdzot dalību sacensībās.

Latvijas izlase savā pēdējā cīņā ar 1-4 piekāpās Izraēlai, cerības uz uzvaru zaudējot jau pēc pirmajiem trim dueļiem. Pirms tam pirmajā mačā ceturtdien latvieši ar 1-4 piekāpās Norvēģijai.

Piektdienas duelī latvieši ar 10:21, 12:21 piekāpās Mišam Zilbermanam, bet pēc tam līdzīgu dueli aizvadīja Una Berga, kura ar 22:20, 19:21, 15:21 piekāpās Juvelai Pugačai. Savukārt vīriešu dubultspēlē Andis Bērziņš un Niks Podosinoviks ar 3:21, 13:21 kapitulēja Šai Gefenam un Arielam Šainskim.

Vienīgo panākumu Latvija guva ceturtajā duelī, kad Liāna Lenceviča un Jekaterina Romanova ar 21:14, 21:15 pārspēja Pugaču un Šeriju Rotšteinu, bet noslēdzošajā cīņā Berga un Bērziņš ar 11:21, 13:21 kapitulēja Mišam Zilbermanam un Svetlanai Zilbermanai.

Pirms tam ceturtdienas duelī pret Norvēģiju Latvijai vienīgo spēli uzvarēja Podosinoviks.

Latvijas valstsvienība Eiropas komandu čempionātā tika ielozēta 7. grupā kopā ar Norvēģiju, Izraēlu, Somiju, Īriju un Bulgāriju. Šīs sešas komandas tika sadalītas divās apakšgrupās - Latvija kopā ar Norvēģiju, Izraēlu, bet Bulgāriju kopā ar Somiju un Īriju. Sākumā šo apakšgrupu komandas savā starpā izspēlē grupu turnīrus, bet uzvarētāji pēc tam finālspēlē noskaidros vienu no tām 8 komandām, kura piedalīsies Eiropas komandu čempionāta finālturnīrā nākama gada 13.-17. februārī Dānijā.