Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijai pusfināls Eiropas kausā Latīņamerikas dejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijai pusfināls Eiropas kausā Latīņamerikas dejās
Eiropas kausa pusfinālisti M.Kravčenko/P.Kukute. Foto: Jeļena Anašina.

Latvijas sporta deju pāris Maksims Kravčenko un Paula Kukute iekļuvuši pusfinālā un izcīnījuši 9.vietu Portugālē notikušajā Eiropas kausā Latīņamerikas (LA) dejās. Kausu savā īpašumā ieguva Polijas dejotāji Edgars Borjas un Alīna Novaka.

Papildu pasaules čempionātam Junioriem LA dejās lielajām sacensībām bagātajā nedēļas nogalē otrs lielākais notikums sporta deju jomā bija Eiropas kauss LA dejās pieaugušajiem. Eiropas kausā atšķirībā no Eiropas čempionāta valsti pārstāv viens pāris. Uz Portugāli bija devušies Latvijas vicečempioni Maksims Kravčenko un Paula Kukute (SDK “Dancers”), kuri šajā sezonā no septembra sākuma mūsu pāru vidū ir izvirzījušies līderu godā.

Maksims Kravčenko/Paula Kukute ceturtdaļfinālā uzrādīja 9.rezultātu un kā noslēdzošie uzreiz bez “redance” jeb pārdejošanas kārtas iekļuva pusfinālā, kur vēlāk viņiem pievienojās vēl trīs pāri, veidojot divpadsmitnieku. Pirmie četri ieguva krietni vairāk punktus nekā pārējie pusfinālisti, un arī piekto rezultātu uzrādījušie dāņi nebija aizsniedzami, bet par noslēdzošo vietu fināla sešiniekā notika ļoti līdzvērtīga cīņa, kurā kopā ar Francijas, Austrijas un Spānijas dejotājiem iesaistījās arī mūsu pāris. Visi četri cīnījās punkts punktā, taču beigās, pateicoties arī savas valsts tiesnesim, svaru kausi par labu nosvērās frančiem. Šajā līdzīgajā cīņā Kravčenko ar Kukuti ieņēma 9.vietu. Līdz ar to tāpat kā Pasaules kausā jūnijā viņi vēlreiz iekļuva labāko desmitniekā.

Lai arī finālā visās piecās dejās pirmo vietu ieguva un par Eiropas kausa ieguvējiem kļuva Borjas un Novaka, tomēr šā gada vairāku Grand Slam turnīru finālistiem no Polijas nācās sīvi pacīnīties vēl ar trim pāriem – vāciešiem, krieviem un itāļiem. Par šo ārkārtīgi līdzvērtīgo cīņu norāda tas, ka ceturtajā vietā palikušais Itālijas pāris no septiņu tiesnešu kolēģijas katrā dejā saņēma divas pirmās vietas.

Pēc divām nedēļām valsts svētkos 18.novembrī Vīnē Kravčenko/Kukute un Latvijas čempioni Kristaps Kalva/Jūlija Lisovska cīnīsies pasaules čempionātā LA dejās. Tikmēr šī nedēļas nogale atkal būs vairākiem lieliem notikumiem bagāta, jo paredzēts Eiropas čempionāts jauniešiem 10 dejās Varšavā, Eiropas kauss pieaugušajiem 10 dejās Čehijā un pasaules čempionāts jauniešiem LA dejās Korejā.