Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rašmane 59. vietā pēc pirmās disciplīnas pasaules čempionātā 25 metru distancē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rašmane 59. vietā pēc pirmās disciplīnas pasaules čempionātā 25 metru distancē
Agate Rašmane
Foto: olimpiade.lv

LETA. Latvijas šāvēja Agate Rašmane piektdien Dienvidkorejā ieņem 59. vietu pēc pirmās disciplīnas pasaules čempionātā 25 metru distancē šaušanā ar standarta pistoli.

Piektdien dalībnieces sacentās šaušanā uz precizitāti, Rašmanei trīs sērijās nopelnot 284 punktus, kas dod 59. vietu 81 dalībnieces konkurencē. Savukārt līdere ar 294 punktiem ir Aļona Kosteviča no Ukrainas. Sestdien sportistes 25 metru distancē šaus uz ātrumu, labākajām astoņām pēc tam tiekot finālā.

Savukārt juniorēm 10 metru distancē ar pneimatisko šauteni 70. vietu ieņēma Latvijas jaunā sportiste Dženeta Evardsone, kura kvalifikācijā sašāva 608,7 punktus. Lai tiktu starp astoņām finālistēm bija nepieciešams sašaut 625,9 punktus. Par sacensību uzvarētāju kļuva Menjao Ši no Ķīnas, bet šajā disciplīnā startēja 77 sportistes.

Jau ziņots, ka līdz šim pasaules čempionātā no Latvijas sportistiem labāko rezultātu sasnieguši Latvijas vīru komandas šāvēji, kuri otrdien 50 metru distancē ar standarta pistoli ierindojās astotajā vietā 16 izlašu konkurencē. Savukārt individuālajā ieskaitē Emīls Vasermanis šajā disciplīnā bija 14. pozīcijā.

Pasaules čempionāts, kas šaušanā risinās reizi četros gados, Dienvidkorejā ilgs līdz nākamās nedēļas nogalei.

Izmantotie resursi:
LETA