Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Uzsākta Daugavas stadiona tribīņu būvniecība un atjaunošana

Krišs Upenieks

Uzsākta Daugavas stadiona tribīņu būvniecība un atjaunošana
Daugavas stadions
Publicitātes foto

Šī gada 7. septembrī svinīgā ceremonijā Daugavas stadiona tribīņu pamatos tika iemūrēta kapsula ar kultūras un sporta vērtību vēstījumu, līdz ar ko tiek uzsākta jauno tribīņu būvniecība un esošo tribīņu atjaunošana. Kapsulā tika ievietots vēstījums, kā arī kultūras un sporta simboli nākamajām paaudzēm.

Līdz ar īpašo vēstījumu, kas kalpos kā laikmeta liecība nākamajām paaudzēm, kapsulā ievietota arī Dienvidkurzemes krekla sakta, Latvijas valsts simtgades simbolika un stafetes kociņš.

Tribīņu būvniecība ir pirmais no Daugavas stadiona vērienīgās attīstības posmiem un tas tiks pabeigts 2018. gada maijā, proti, paredzot pietiekami daudz laika, lai piemērotu Daugavas stadionu un tā centrālo laukumu simtgades Dziesmu un deju svētkiem, kā arī vairākām starptautiskajām sporta sacensībām.

Daugavas stadions līdz 2022. gadam tiks pilnībā atjaunots un pārbūvēts, kā arī sakārtota tā apkārtējā infrastruktūra. Attīstības risinājums iekļauj šādus sporta infrastruktūras objektus: vieglatlētikas manēžu, vieglatlētikas iesildīšanās laukumu, multifunkcionālo halli basketbola un citu komandu sporta spēļu vajadzībām, ledus halli hokeja un daiļslidošanas vajadzībām, dabīgās zāles futbola laukumu, autostāvvietas un Park&Ride stāvvietas, inženierkomunikāciju pārbūvi un izbūvi, kā arī teritorijas labiekārtošanas darbus. Tāpat teritorijā ir plānota privāto investīciju objektu attīstība.

Pateicoties pārbūvei, Simtgades dziesmu un deju svētkos droši varēs uzstāties vairāk nekā 17 tūkstoši dejotāju. Savukārt pārbūvētajās tribīnēs divus koncertus un ģenerālmēģinājumu varēs izbaudīt 30 000 apmeklētāji, kas ir divas reizes vairāk nekā iepriekšējos Dziesmu un deju svētkos.

Svinīgā kapsulas iemūrēšanas ceremonija notika, klātesot izglītības un zinātnes ministram Kārlim Šadurskim, kultūras ministrei, Dziesmu un deju svētku padomes priekšsēdētājai Dacei Melbārdei, Kultūras un sporta centra „Daugavas stadions” valdes loceklim Elmāram Martinsonam, Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidentei Inetai Radevičai, Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretāram Jānim Mežeckim, Latvijas futbola izlases galvenajam trenerim Aleksandram Starkovam un Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāvei Marutai Alpai.

Būvprojekta izstrādi, būvniecības darbus un projekta autoruzraudzību veic pilnsabiedrība “LNK INDUSTRIES Partnership” par kopējo līguma summu 10 697 085,25 EUR.

Projektu “Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē” (ID Nr. 5.6.1.0/17/I/001) īsteno Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions" sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību. Tas tiek realizēts Latvijas simtgadei veltītā projekta ietvaros. Daugavas stadiona atjaunošanu un jauno objektu izbūvi finansē no pieejamajiem ERAF līdzekļiem 37 550 530 EUR apmērā, ko papildina valsts budžeta līdzfinansējums 5 559 179 EUR, pašvaldības līdzfinansējums 1 500 000 EUR, papildu valsts budžeta finansējums 1 080 605 EUR un privātais līdzfinansējums 1 729 004 EUR apmērā.

Ir aprēķināts, ka projekts līdz 2037. gadam nodrošinās aptuveni 63 miljonu eiro atdevi Latvijas ekonomikai. Nozīmīga būs arī projekta izmaksu radītā pozitīvā ietekme uz ekonomiku.

Informāciju sagatavoja:
Edgars Pudzis
VSIA „Kultūras un sporta centrs
„Daugavas stadions”
Projekta vadītājs - Stratēģiskās plānošanas un attīstības vadītājs

  +9 [+] [-]

, 2017-09-07 15:01, pirms 7 gadiem
Būs super vērienīgas tribīnes, kurām nav jumta. Un tas valstī, kurā katru trešo dienu līst lietus. Prātiņ, nāc mājās!

     [+] [-]

, 2017-09-07 15:08, pirms 7 gadiem
Jumts būs iekļauts nākamajā projekta kārtā- uz valsts 200-gadi. Vienalga laba ziņa.

     [+] [-]

, 2017-09-07 15:22, pirms 7 gadiem
Laba ideja?
Par iespēju no tribīnēm apskatīt garām braucošos vilcienus?
Afigetj...
Slēpts komentārs: NIPEM

  +2 [+] [-]

, 2017-09-07 15:24, pirms 7 gadiem
kads sakars latviesu valodu ignorejosam Aleksandram Starkovam ar Daugavas stadionu ja nu vienigi uz ta futbola laukuma vins ir spelejis aizvadot futbola savus labakos gadus Sobrid vecmeistars nopelot latviesu valodu ievedis Latvijas futbola izlasi dzila purva Daugavas stadionu Starkovam neredzet ka ezela ausis kopa ar Zuku papildinaja savu biznesu uz Kr Barona ielas'Futbola maja' rekina tagad cer sev iebazt kaut ko kabata no valsts macina caur Daugavas stadionu

  +2 [+] [-]

, 2017-09-07 16:16, pirms 7 gadiem
NIPEM rakstīja: Labi, ka mums ir basketbols. Citādi, ieejot sporta portālos, briesmīgs pesimisms pārņem..
Labi, ka ir basketbols, bet aizej kādreiz uz arēnu, kad spēlē VEF un redzēsi, ka tā ir tukša, varbūt uz Barona spēlēm pilna? Kādreiz bija basketbola fani, pats padomju laikā esmu stāvējis no 7.00 pie Daugavas sporta nama kasēm, lai nopirktu biļeti uz Vefiņa spēlēm, bet cik tad DNS vietu? Un ka ar LBL, knapi, knapi 8 komandas savāca. Par futbolu pat runāt negribas, cik naudas izmests futbolā? Atdeve - nulle. Bez tam šis krieviskais( Latvijā) sporta veids atņem jauniešus hokejam un arī daļēji basketbolam.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-07 16:37, pirms 7 gadiem
janijs56 rakstīja: Labi, ka ir basketbols, bet aizej kādreiz uz arēnu, kad spēlē VEF un redzēsi, ka tā ir tukša, varbūt uz Barona spēlēm pilna? Kādreiz bija basketbola fani, pats padomju laikā esmu stāvējis no 7.00 pie Daugavas sporta nama kasēm, lai nopirktu biļeti uz Vefiņa spēlēm, bet cik tad DNS vietu? Un ka ar LBL, knapi, knapi 8 komandas savāca. Par futbolu pat runāt negribas, cik naudas izmests futbolā? Atdeve - nulle. Bez tam šis krieviskais( Latvijā) sporta veids atņem jauniešus hokejam un arī daļēji basketbolam.
Futbolā panākumus gūt ir krietni grūtāk kā hokejā vai basketbolā. Krietni atšķiras konkurences līmenis. Hokeju pasaulē nopietni spēlē apmēram 20 valstīs. Futbolu spēlē praktiski visur. 10. vieta hokejā daudz neatšķiras no 100. vietas futbolā. Nekādu nopietnu panākumu hokejā jaunāko laiku vēsturē nav. Tāpēc nav pamata teikt, ka futbols, nelietis, atņem hokejam talantus. Un cik naudas Dinamo Riga iztērē un kāda ir atdeve? Basketbolā ir parādījušies vairāki talanti, bet arī tas vēl negarantē nekādus panākumus (diez vai tikšana Eiropas top 16 ir liels sasniegums)

  -2 [+] [-]

, 2017-09-07 17:29, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Futbolā panākumus gūt ir krietni grūtāk kā hokejā vai basketbolā. Krietni atšķiras konkurences līmenis. Hokeju pasaulē nopietni spēlē apmēram 20 valstīs. Futbolu spēlē praktiski visur. 10. vieta hokejā daudz neatšķiras no 100. vietas futbolā. Nekādu nopietnu panākumu hokejā jaunāko laiku vēsturē nav. Tāpēc nav pamata teikt, ka futbols, nelietis, atņem hokejam talantus. Un cik naudas Dinamo Riga iztērē un kāda ir atdeve? Basketbolā ir parādījušies vairāki talanti, bet arī tas vēl negarantē nekādus panākumus (diez vai tikšana Eiropas top 16 ir liels sasniegums)
Tavi spriedelējumi ir vienkārši stulbi! Diemžēl Latvija ir pārpildīta ar šādiem "gudrīšiem".

  +1 [+] [-]

, 2017-09-07 17:29, pirms 7 gadiem
Cik % no prognozetajiem 63 citroniem nonax valsts kase un cik privatajiem lidzfinansetajiem? Neba jau par skaistam Shadurska acim privatie piemet divus citronus.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-07 17:30, pirms 7 gadiem
Caune JM rakstīja: Tavi spriedelējumi ir vienkārši stulbi! Diemžēl Latvija ir pārpildīta ar šādiem "gudrīšiem".
Tad oponē un argumentē savu viedokli, citādi pats izklausies pēc gudrīša, kurš nemāk pamatot savu viedokli.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-07 17:31, pirms 7 gadiem
Caune JM rakstīja: Tavi spriedelējumi ir vienkārši stulbi! Diemžēl Latvija ir pārpildīta ar šādiem "gudrīšiem".
Nē, vairāk ir tādu, kuri paši neko jēdzīgu pateikt nevar un tāpēc brauc virsū citiem.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-07 17:35, pirms 7 gadiem
Labi,ka Gunja savulaik netika pie shi stada. Butu sen iekilats,apkart butu pusceltas ,nepabeigtas ekas gluzhi ka Keizarmezha.

     [+] [-]

, 2017-09-07 19:46, pirms 7 gadiem
Līdzīgi Caunem JM stulbeņi lēma par tribīņu celšanu bez jumta.

     [+] [-]

, 2017-09-08 12:06, pirms 7 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Būs super vērienīgas tribīnes, kurām nav jumta. Un tas valstī, kurā katru trešo dienu līst lietus. Prātiņ, nāc mājās!
taisnība, bet varbūt nemaz nebija arī cerību tikt pie lielākas naudas ?