Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ašis

"Perpignan" uzvar Francijā

"Perpignan" uzvar Francijā
Napolioni Nalaga izdara piezemējumu
Foto: Getty Images

80 tūkstošu skatītāju klātbūtnē Francijas TOP 14 regbija līgas čempionu titulu aizraujošā cīņā izcīnīja "Perpignan" regbisti, kas ar 22:13 uzveica ''Clermont'' regbistus. "Clermont" finālā zaudēja jau trešo gadu pēc kārtas.

Pirmo puslaiku aktīvāk iesāka "Clermont" komandas regbisti, uzbrukumus veidojot ar tāliem sitieniem, kurus veiksmīgi uztvēra "Perpignan" spēlētāji. 11. minūtē "Clermont" pārstāvošais fidžietis Napolioni Nalaga, pēc lieliskas Broka Džeimsa piespēles ar kāju, veica piezemējumu kreisajā malā. Realizācijas sitienu veiksmīgi izpildīja jau pieminētais Džeimss.

Šāds notikumu pavērsiens aktivizēja "Perpignan" spēlētājus un 15. minūtē Geivins Hjums no aptuveni 25 metru attāluma izpildīja veiksmīgu ''dropsitienu''. Rezultāts 7:3 ''Clermont'' labā. Pēc piecām minūtēm Džeimss no ''Clermont'' atbildēja ar veiksmīgi realizētu soda sitienu, un jau 10:3. Puslaika gaitā bija vērojami nelieli asumi abu komandu spēlētāju izpildījumā, taču tiesnesis iesaistītos tikai mutiski brīdināja. Pēdējā puslaika minūtē pēc muļķīga "Clermont" spēlētāja pārkāpuma - spēle ar roku uz zemes, Porikals rezultāta starpību samazināja līdz 10:4.

Otrais puslaiks iesākās ar iespaidīgu "Perpignan" spiedienu, kas nesa augļus. 44. minūtē, pēc ilgstoša uzbrukuma pa zemi, vairākas asas piespēles un Deivids Martī veica piezemējumu pa kreiso malu, bet Porikals guva vēl 2 punktus ar realizācijas sitienu palīdzību, kā rezultātā "Perpignan" atradās vadībā ar 13:10 . Pēc trim minūtēm Porikals iesita vēl vienu sodu. Uz ko ar to pašu pēc 6 minūtēm atbildēja Broks Džeimss - 16:13. 55. minūtē rezultātu gandrīz izlīdzina Benuā Babī, taču viņa izpildītais soda sitiens no laukuma centra ir mazliet neprecīzs.

Ko neizdarīja Babī to divreiz paveica Porikals, 61. un 63. minūtē no centra iesitot divus sodus. Pirmā soda vaininieks ir Broks Džeims, kurš tiek sodīts par augstu tvērienu. Pēc šiem sitieniem rezultāts jau 22:13. Spēles turpinājumā "Clermont" spēlētāji centās uzbrukt, brīžiem mēģināja nospēlēt individuāli, taču tas rezultātu nenesa. Pēdējās cerības zuda 75. minūtē, kad Broks Džeimss, regulārā turnīra rezultatīvākais spēlētājs, netrāpīja soda sitienu.

Vēl pēdējās minūtēs "Clermont"centās ko glābt, taču bija bezspēcīgi pret labi organizēto "Perpignan" aizsardzību. Šajā spēlē 14 punktus guva Porikalas, astoņus Džeimss, piecus guva divi spēlētāji - Nalagas un Martī, savukārt trīs punktus guva Hrjums.

"Perpignan" ieguva savu septīto valsts čempiona titulu, pirmo kopš 1955. gada, bet "Clermont" zaudēja desmito finālu pēc kārtas. "Clermont" TOP14 uzvarētāja titulu tā arī nev ieguvusi.

Izmantotie resursi:
scrum.com


, 2009-06-07 02:00, pirms 15 gadiem
ej nost! futbola Neverkusen vnk nobāl šo čaļu priekšā. 10 gadus pēc kārtas pakāst finālā, tas ir vnk nereāli
, 2009-06-07 08:17, pirms 15 gadiem
raksts nav manis labots, tāpēc tur ir ieviestas pāris kļūdas, atšķirībā no raksta sākotnējās versijas: Clemont zaudēja 10. finālu pēc kārtas nevis finālā 10 gadus pēc kārtas. Viņi finālā zaudē 3. gadu pēc kārtas un 7 reizes kaut kad senāk ar pārtraukumiem.
Arīspēlētāju uzvārdi raksta beigās ir samainīti: Porikals (Porical) uz Porikalas, Nalagā (Nalaga) uz Nalagas un Hjums (Hume) uz Hrjums.
Man šķiet, ka šobrīd uzvārdi uzrakstīti nepareizi.

P.S. bet kāds ir mans pirmais raksts? komentāri, ieteikumi? mēģināt kādreiz vēl ko uzrakstīt?
, 2009-06-07 11:07, pirms 15 gadiem
Sezonas, kurās Clermont zaudēja finālos:
1936, 1937, 1970, 1978, 1994, 1999, 2001, 2007, 2008, 2009
Redzams, ka komanda ir stabila TOP14 vērtība, tikai ļoti neveiksmīga!
, 2009-06-07 18:44, pirms 15 gadiem
tik un tā neveiksmīga komanda, protams, gan ne tik iespaidīgi, kā likās dēļ kļūdas
jā, droši, raksti vēl, ja ir ko rakstīt
, 2009-06-07 23:35, pirms 15 gadiem
Ašis rakstīja: raksts nav manis labots, tāpēc tur ir ieviestas pāris kļūdas, atšķirībā no raksta sākotnējās versijas: Clemont zaudēja 10. finālu pēc kārtas nevis finālā 10 gadus pēc kārtas. Viņi finālā zaudē 3. gadu pēc kārtas un 7 reizes kaut kad senāk ar pārtraukumiem.
Arīspēlētāju uzvārdi raksta beigās ir samainīti: Porikals (Porical) uz Porikalas, Nalagā (Nalaga) uz Nalagas un Hjums (Hume) uz Hrjums.
Man šķiet, ka šobrīd uzvārdi uzrakstīti nepareizi.

P.S. bet kāds ir mans pirmais raksts? komentāri, ieteikumi? mēģināt kādreiz vēl ko uzrakstīt?
Labs raksts

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.