Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Rīgā 26 valstu badmintonisti cīnīsies par olimpiskās kvalifikācijas punktiem

No 28.līdz 31.maijam Rīgā notiks starptautisks badmintona turnīrs "Yonex Rīga International 2015". Tas ir lielākais badmintona notikums Latvijā, bet šogad par šo pasaules badmintona federācijas reitinga turnīru ir papildus interese, jo sportistiem vajadzīgi reitinga punkti lai kvalificētos uz 2016.gada olimpiskajām spēlēm.

Olimpiskajās spēlēs Rio piedalīsies 38 vīrieši un 38 sievietes vienspēļu turnīros, kā arī 16 pāri vīriešu, sieviešu un jauktajās dubultspēlēs. Olimpiskajām spēlēm kvalificēsies sportisti saskaņā ar Pasaules badmintona federācijas reitingu 2016.gada 5.maijā. Ņemot vērā, ka Pasaules badmintona federācijas reitingā tiek uzskaitīti tikai 10 labākie rezultāti no pēdējiem 12 mēnešiem, tad var uzskatīt, ka 2015.gada 5.maijā ir sācies olimpiskās kvalifikācijas periods.

Šobrīd pieteikšanās uz "Yonex Rīga International 2015" ir jau noslēgusies. Jau apstiprināts, ka Rīgā ieradīsies badmintonisti no 26 valstīm, tai skaitā ne tikai Eiropas valstīm, bet arī ASV, Indijas un pat Jaunzēlandes.

"Yonex Rīga International 2015" vienspēļu pamatturnīrā var piedalīties tikai 32 dalībnieki, un pamatturnīram automātiski kvalificēsies tikai 24 spēcīgākie sportiski saskaņā ar Pasaules badmintona federācijas reitingu, bet pārējiem būs 28.maijā jāpiedalās kvalifikācijas turnīrā, lai cīnītos par atlikušajām 8 vietām pamatturnīrā.

Vīriešu vienspēlēm ir pieteikti 83 badmintonisti, tai skaitā pieteikušies arī 12 spēlētāji no Latvijas. Kvalifikācijas turnīrā nāksies piedalīties 59 dalībniekiem, tai skaitā visiem Latvijas pieteiktajiem vīriešiem.

Sieviešu vienspēlēm ir pieteiktas 50 sievietes, tai skaitā arī 8 no Latvijas. Jau zināms, ka pamatturnīrā automātiski ir iekļuvušas Kristīne Šefere, Monika Radovska, Aija Pope un Jekaterina Romanova, bet vēl četrām Latvijas dalībniecēm būs vispirms jācīnās kvalifikācijas turnīrā.

Vīriešu dubultspēlēm pieteikts 31 pāris, sieviešu dubultspēlēm 19 pāri un jauktajām dubultspēlēm 32 pāri. Arī dubultspēļu turnīrā dažiem pāriem nāksies vispirms sacensties kvalifikācijas turnīrā, jo pamatturnīrā piedalīsies tikai 24 pāri.

Šogad "Yonex Rīga International 2015" badmintona turnīrs notiks Nacionālo bruņoto spēku sporta zālē Krustbaznīcas ielā 9. 2014.gadā, kad "Yonex Rīga International" turnīrs notika pirmo reizi, tas norisinājās Rīgas Sporta manēžā, taču šogad šīs telpas nebija pieejamas dēļ "Titanic" ceļojošās izstādes.

"Latvijā notiekošais "Yonex Rīga International 2015" ir salīdzinoši jauns badmintona turnīrs, kas vēl iekaro savu vietu starptautiskajā apritē. Pagaidām tas ir Pasaules Badmintona federācijas "Future Series" kategorijas turnīrs, bet esmu pārliecināts, ka ar katru gadu šis turnīrs kļūs arvien populārāks dalībniekiem, medijiem, skatītājiem un sponsoriem," stāsta Latvijas badmintona federācijas prezidents Mareks Gruškevics.

"Latvijas spēlētājiem tā ir iespēja tepat uz vietas sacensties ar Pasaules spēcīgajiem badmintonistiem, kā arī tepat uz vietas izcīnīt tik ļoti nepieciešamos reitinga punktus," stāsta Mareks Gruškevics, atgādinot, ka lai Kristīne Šefere un Ieva Pope kvalificētos uz I Eiropas spēlēm Baku, Latvijas sportistēm nācās par reitinga punktiem cīnīties arī tik tālās zemēs kā Peru un Jamaika.

"Yonex Rīga International 2015" turnīrs sāksies ceturtdien, 28.maijā ar kvalifikācijas sacensībām no plkst. 10 līdz 20. Piektdien, 29.maijā no 10 līdz 20 notiks pamatturnīra sacensības. Sestdien, 30.maijā no 10 līdz 15 notiks ceturdaļfināli, bet no 17 līdz 20 pusfināli. Svētdien, 31.maijā no 10 līdz 15 notiks fināli visās piecās disciplīnās, tai skaitā vīriešu un sieviešu vienspēlēs, vīriešu un sieviešu dubultspēlēs, kā arī jauktajās dubultspēlēs.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Badmintona federācija


Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.