Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Burātājs Birzulis - Eiropas vicečempions

Andrejs Siliņš

Burātājs Birzulis - Eiropas vicečempions
Māris Birzulis
Foto: Vindsērfinga Klubs 360

5. maijā noslēdzās "Formula Windsurfing Junior Youth & Masters European Championship", kas Portugālei piederošajā Terceira salā (Azoru salu arhipelāgā) norisinājās no 29. aprīļa. Par Eiropas vicečempionu kļuva Latvijas pārstāvis Māris Birzulis.

Vienīgais latvietis, kurš pārstāvēja valsti šajās sacensībās, bija vindsērferis Māris Birzulis, uzrādot ievērības cienīgu rezultātu un izcīnot vicečempiona titulu Master grupā, piekāpjoties vien portugālietim Martinju Migelam.

Terceira sala atrodas Atlantijas okeānā tālu no kontinenta, līdz ar to laika apstākļi uz salas ir visai skarbi un viennozīmīgi burāšanai atbilstoši. Sacensību dienās apstākļi bija mainīgi – spēcīgu vēju pirmajās dienās nomainīja bezvējš pēdējās dienās, un kopā tika izvesti 13 braucieni no 15 iespējamajiem.

Māris Birzulis ir viens no daudzajiem latviešiem, kurš uzrāda augstus rezultātus starptautiskajās sacensībās. Ik sezonu Latvijas burātāji dodas uz tuvākiem un tālākiem gala mērķiem, ņem dalību sacensībās un nes Latvijas vārdu pasaulē.

Vairāk par vindsērfingu un latviešu dalību sacensībās meklē:
Vindserfings.lv - JAUNUMI, 360.lv un Burusports

Informāciju sagatavoja
Vindsērfinga Kluba 360
Projektu vadītāja
Dace Kurpniece