Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase ar zaudējumu Norvēģijai sāk Eiropas komandu čempionātu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas izlase ar zaudējumu Norvēģijai sāk Eiropas komandu čempionātu
Latvijas badmintona izlase. Foto: Kristians Rozenvalds

6. līdz 9. decembrī Latvijas badmintona valstsvienība Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā piedalās Eiropas komandu čempionāta apakšgrupas turnīrā. Pirmajā spēlē pret Norvēģiju piedzīvots zaudējums 1-4. Nākamā Latvijas valstsvienības spēlē būs 7. decembrī 11:00 pret Izraēlu.

Sacenšoties ar Norvēģiju, vienīgo spēli Latvijas komandas sastāvā uzvarēja Niks Podosinoviks, divos setos (21-18 21-16) pārspējot Pēteru Rennu Stensetu. Sieviešu vienspēlēs Jekaterina Romanova divos setos (18-21, 18-21) zaudēja Elisai Viborgai. Vīriešu dubultspēlēs Niks Podosinoviks un Andis Bērziņš divos setos (10-21, 7-21) zaudēja Magnusam Kristensenam un Mariusam Miram, sieviešu dubultspēlēs Una Berga un Liāna Lencēviča divos setos (12-21, 14-21) zaudēja Solvarai Flatenai Jergensenai un Natalijai Sivertsenai, jauktajās dubultspēlēs Andis Bērziņš un Una Berga divos setos (6-21, 11-21) zaudēja Jergensenai un Karlam Kristianam Morkam.

Niks Podosinoviks ieradās Sofijā jau 4. decembrī no Dānijas, kur viņš šobrīd jau otro gadu trenējās Eiropas badmintona ekselences centrā, savukārt Andis Bērziņš, Una Berga, Jekaterina Romanova un Liāna Lencēviča uz Sofiju devas 5. decembrī no Rīgas.

Latvijas valstsvienība Eiropas komandu čempionātā tika ielozēta 7. apakšgrupā kopā ar Norvēģiju, Izraēlu, Somiju, Īriju un Bulgāriju. Šīs sešas komandas tika ielozētas divās apakšgrupās - Latvija kopā ar Norvēģiju, Izraēlu, bet Bulgāriju kopā ar Somiju un Īriju. Sākumā šo apakšgrupu komandas savā starpā izspēlēs grupu turnīrus, bet šo grupu uzvarētāji pēc tam finālspēlē noskaidros vienu no tām 8 komandām, kura piedalīsies Eiropas komandu čempionāta finālturnīrā nākama gada 13.-17. februārī Dānijā.

Latvijas badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds informē, ka Latvijas valstsvienības dalība Eiropas komandu čempionātā izmaksās 1850 eiro, tai skaitā 1100,00 par aviobiļetēm visiem spēlētājiem, 300 eiro par viesnīcu un uzturēšanos Sofijā un vēl 450 eiro ir Eiropas komandu čempionāta dalības maksa. Šie izdevumi tiks segti no Latvijas Olimpiskās komitejas piešķirtā budžeta finansējuma.

     [+] [-]

, 2018-12-06 19:15, pirms 5 gadiem
Nu kad beidzot šeit apgūs žurnālistikas pamatu un sāks likt virsrakstā, par kāda sporta veida komandu ir runa!!!!