Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules badmintona federācija nosaka fiksētu serves augstumu - 1,15 metri

Andrejs Siliņš

Pasaules badmintona federācija nosaka fiksētu serves augstumu - 1,15 metri
Foto: Latvijas Badmintona federācija

Pasaules badmintona federācija ir paziņojusi par jaunu badmintona serves noteikumu testēšanu. Sākot no 2018.gada 1.marta vairākos badmintona turnīros tiks noteikts fiskēts serves augstums - 1,15 m. Līdz šim serves augstums katram spēlētājam bija individuāls - ne augstāk par jostas vietu.

Izmaiņas serves noteikumos paredz, ka "serves laikā, kad rakete uzsit pa bumbiņu, badmintona bumbiņai pilnībā būs jāatrodas ne augstāk kā 1,15 metru no grīdas”.

Pasaules badmitnona federācija jaunos serves noteikumus izmēģinās arī Pasules vīriešu un sieviešu komandu čempionātā (Total BWF Tomas & Uber Cup 2018) Bankokā, kā arī Pasaules čempionātā (Total BWF World Championships 2018) Naņdzjinā.

Pirmās sacensības, kad šis jaunievedums tiks atrādīts plašākai auditorijai, būs “Yonex All England 2018”.

Visi augstākā līmeņa turnīri, izņemot Pasaules junioru čempionātu, kā arī otrā līmeņa jeb BWF Supersērijas turnīri un kontinentālie čempionāti, jau aprīlī tiks iekļauti eksperimenta sarakstā.

Izmaiņas badmintona spēles noteikumos ir paredzēts pieņemt BWF gada pilnsapulcē 2018.gada maijā, bet testēšanu uzsākot jau agrāk.

“Serve ir neatņemama badmintona sastāvdaļa. Gadu gaitā mēs esam meklējuši veidus, kā uzlabot un efektīvāk piemērot badmintona serves noteikumus,” norādījis BWF prezidents un 1996.gada Olimpiskais čempions Poul-Erik Høyer.

BWF kategorijas tiesnesis Gunārs Lūsveris pauž atbalstu jauninājumiem. “Serves tiesāšana, tai skaitā jostas vietas noteikšama līdz šim vienmēr ir ir bijusi ļoti subjektīva, tāpēc Pasaules Badmintona federācijas vēlme un meklējumi serves noteikumu uzlabošanā ir ļoti apsveicami. Pagaidām vēl notiek diskusijas par dažādām tehniskām niansēm, bet es ceru, ka šī eksperimenta rezultāts būs sekmīgs,” norāda pieredzējušais Latvijas badmintona tiesnesis.

Pirms testēšanas uzsākšanas, BWF janvārī rīkos apmācību semināru BWF tiesnešu kuratoriem Kualalumpurā, lai tie pēc tam tālāk rīkotu mācību kursus jau savu kontinentālo komandas čempionātu laikā. Mācības ietvers to, kā pareizi izmantot mērīšanas ierīces, ar kuru palīdzību tiks noteikts serves augstums.

Izmantotie resursi:
Badminton.lv

  +2 [+] [-]

, 2017-12-06 16:14, pirms 6 gadiem
Tāpat boksā varētu pārdefinēt jostas vietu. Sist nedrīkst zemāk par metru un piecpadsmit centimetriem. Kas tāds garāks padevies - sorry!

  +1 [+] [-]

, 2017-12-06 16:24, pirms 6 gadiem
"Fiskētu"?

  +1 [+] [-]

, 2017-12-06 16:25, pirms 6 gadiem
Siliņ, vai tad tiešām badmintonu speelee ar badmintona bumbiņu?

  +1 [+] [-]

, 2017-12-06 16:33, pirms 6 gadiem
noladets rakstīja: Siliņ, vai tad tiešām badmintonu speelee ar badmintona bumbiņu?
Lai nebūtu cik dīvaini, tieši tā arī sauc par badmintona bumbiņu. Mūžu dzīvo, mūžu mācies.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-06 16:47, pirms 6 gadiem
Vudi rakstīja: Lai nebūtu cik dīvaini, tieši tā arī sauc par badmintona bumbiņu. Mūžu dzīvo, mūžu mācies.
labāk skan mušiņa , tā šķiet skolā sauca

  +1 [+] [-]

, 2017-12-06 16:50, pirms 6 gadiem
noladets rakstīja: Siliņ, vai tad tiešām badmintonu speelee ar badmintona bumbiņu?
Volāns - tas ir krievu valodas vārds. Tas, ka viņš iedzīvojies valodā gadu gaitā arī ir fakts. Bet tie, kuri spēlē badmintonu kā sportu nevis pludmales spēli, to parasti sauc par bumbiņu.

     [+] [-]

, 2017-12-06 18:48, pirms 6 gadiem
pirmskolas bērni būs priviliģētā stāvoklī- viņi servēs kā tenisā