Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Beļģijas hokejisti divreiz atspēlējas, taču pēcspēles metienos zaudē Indijai

Juris Miņins
Juris Miņins

Beļģijas hokejisti divreiz atspēlējas, taču pēcspēles metienos zaudē Indijai
Foto: hindustantimes.com

Šodien Starptautiskās hokeja federācijas (FIH) rīkotajā Pasaules līgas turnīrā tika aizvadīti pirmie ceturtdaļfinālu mači, vienā no kuriem turnīrā līdz tam nezaudējusī Beļģija pēcspēles metienu sērijā piekāpās Indijai.

Pirmajā spēlē tikās Austrālija, kas grupu turnīru noslēdza ar trim neizšķirtiem trijos mačos un Spānija, kas A grupā pieveica titulētās Argentīnas un Nīderlandes izlases. Tiesa, vēl vienam varoņdarbam spāņiem spēka nepietika un viņi, lai arī mača 20. minūtē pirmie izvirzījās vadībā, piedzīvoja zaudējumu ar 1:4. Par spēles varoni var saukt austrālieti Bleiku Goversu, kurš guva divus vārtus, turklāt, abi goli tika gūti vienas minūtes laikā, kad rezultāts no 2:1 kļuva 4:1, noņemot no dienas kārtības visus jautājumus par uzvarētāju.

Savukārt otrā spēlē tikās turnīra labākā komanda Beļģija, kas trīs spēlēs izcīnīja trīs panākumus, un mājnieku komanda, Indija, kurai grupu turnīrā bija tikai viens neizšķirts un divi zaudējumi.

La arī pirms mača varēja likties, ka favorīts te ir acīmredzams, indieši pirmie guva vārtus, kad pēc neveiksmīga bumbiņas raidījuma, tā, tiešā vārtu tuvumā, atsitās pret Gurjantu Singu un ieripoja vārtos. Arī otro spēles vārtu guvumu noorganizēja Indija, kad bumbiņu, pēc veiksmīgi izspēlēta soda stūra sitiena, vārtos raidīja Harmanprīts Sings.

Nonākuši iedzinējos ar 0:2, beļģi saņēmās un izveidoja spiedienu uz oponentu vārtiem, kas vainagojās ar atspēlēšanos, jo soda stūra izspēlēs divreiz precīzs bija Loks Luiperts. Tiesa, indieši arī nedomāja padoties un savu skatītāju, kuri aizpildīja visu "Kalinga Stadium" arēnu, dzīti uz priekšu, viņi vēlreiz bija precīzi standartsituācijas izspēlē – Rupinders Pals Sings izvirzīja mājniekus vadībā.

Kad līdz spēles beigām bija palicis mazāk kā astoņas minūtes Beļģijas izlase atspēlējās, jo pēc plašas saspēles, pateicoties rikošetam, Indijas vārtsargs izlaida bumbiņu starp kājām, kas nozīmēja, ka rezultāts ir kļuvis 3:3.

Mača izskaņā indiešiem piederēja teritoriālais pārsvars, taču divus soda stūra sitienus izdevās iegūt tieši Beļģiem. Viņi gan šīs izdevības neizmantoja, jo pirmajā gadījumā izspēle bija neprecīza un metiens nesekoja, bet otrajā gadījumā bumbiņa tika raidīta garām vārtiem. Tas nozīmēja, ka uzvarētāja noteikšanai būs nepieciešami pēcspēles metieni.

Pirmajos izgājienos abas komandas bumbiņu raidīja garām vārtiem, taču otrajā un trešajā mēģinājumā indieši bija precīzi, kas nozīmēja, ka Beļģijas izlasei, ja vien viņi vēlas saglabāt cerības uz iekļūšanu pusfinālā, bija jārealizē abi savi izgājieni un jāneitralizē indiešu uzbrukumi, kas viņiem arī izdevās. Pirmā piecu metienu sērija noslēdzās ar rezultātu 2:2, bet tas nozīmēja, ka tālākā cīņa jau notiek līdz pirmajai kļūdai.

Ilgi gan nevajadzēja gaidīt, jo Harmanprīts Sings raidīja bumbiņu vārtos, bet Arturs Van Dorens, kurš iepriekš bija realizējis savu izgājienu, šoreiz nebija sekmīgs.

Indijas izlase, kas pašlaik pasaules rangā ieņem sesto vietu, tādējādi otro reizi kvalificējās Pasaules līgas pusfinālam. Savukārt ranga trešajai komandai un 2016. gada olimpiskā turnīra vicečempionei Beļģijai šis turnīrs nu jau ir beidzies.

Atgādināsim, ka rītdien tiks aizvadītas divas atlikušās ceturtdaļfinālu spēles – Anglija spēlēs pret Argentīnu, bet Vācija cīnīsies ar Nīderlandi.

Pasaules līga hokejā, 1/4fināls

ViesiMājniekiRezulāts
SpānijaAustrālija1:4
BeļģijaIndija3:3 (2:3)

Izmantotie resursi:
Home | FIH