Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Rīgas atklātās meistarsacīkstes sporta dejās pulcē spēcīgu sastāvu

Pagājušajā nedēļas nogalē 3. un 4.oktobrī Biznesa augstskolā “Turība” norisinājās Rīgas atklātās meistarsacīkstes (RAM) sporta dejās, ko sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, Kultūras un Sporta departamentu rīkoja Deju centrs “Spektrs” un Sporta deju klubs “Stars”. Abas dienas sacensībās dažādās vecuma grupās piedalījās ļoti daudz mūsu valsts vadošo pāru, padarot dalībnieku sastāva ziņā RAM par visu laiku spēcīgākajām.

Pateicoties Agra un Maijas Greieru atbalstam, U21 un jauniešu (16-18 g.) grupās abās deju programmās pirmajam trijniekam bija sarūpēts naudas balvu fonds. Pirmajā dienā Standartdeju (ST) programmā gan U21, gan jauniešu grupā pārliecinošu uzvaru svinēja pasaules reitinga ceturtais pāris Andrejs Griņēvičs/Kornēlija Dobrovoļskite (SDK “Dzintars”), bet stabilas otrās vietas nopelnīja pasaules ranga divdesmitnieka pāris Artūrs Biele/Marija Elizabete Kravčuka (SDK “Dancers”). Tikmēr cīņa par trešajām vietām bija ļoti līdzvērtīga, jauniešu grupā trijniekā iekļūstot Endijam Milbergam/Danai Kristiānai Jerumānei (SDK “Mirada”), bet U21 grupā tāpat kā pirms divām nedēļām valsts čempionātā Valmierā rēzekniešiem no SDK “Viva” Daniilam Buinickim/Darjai Dmitrijevai.

Otrajā dienā Latīņamerikas (LA) dejās U21 un jauniešu grupās pirmajā divās vietās ierindojās tie paši pāri, taču šoreiz cīņa par uzvaru bija ļoti līdzvērtīga. Bronzas medaļas ieguvēji A.Biele ar M.E.Kravčuku izcīnīja uzvaru jauniešos, bet U21 grupā virsroku ņēma valsts čempioni A.Griņēvičs un K.Dobrovoļskite, svinot abu dienu garumā jau trešo uzvaru. Atšķirībā no ST dejām LA dejās trešo vietu ieguvēji nemainījās, jo abās grupās trijnieku noslēdza Armands Ezergailis/Alise Boriseviča (SDK “Daugava”), kaut arī jauniešos viņiem cieši uz papēžiem mina Artūrs Kotovs/Anastasija Ļečebrina (SDK “Mirada”).

Junioriem II (14-15 g.) LA dejās advokātu biroja “Eversheds Sutherland Bitāns” kausu ieguva mūsu labākais pāris un pasaules čempionāta pusfinālisti Alans Orda/Amanda Aksenoka, aiz sevis atstājot Latvijas čempionāta finālistus no Rēzeknes “Viva” Ņikitu Bogdanovu/Sanitu Misiņu. Trešo vietu ieguva pēc divu gadu pārtraukuma sacensību apritē atgriezušais Mihails Jakovenko ar Sindiju Grantu (Dūšas deju skola), kuri ar tādu pašu rezultātu atzīmējās arī iepriekšējā dienā ST dejās. Mūsu abi vadošie pāri ST dejās aizņēma pirmās divas vietas, ierindojoties pēdējo divu gadu ierastajā secībā. Pirmo vietu ieguva pagājušā gada pasaules čempionāta septītais pāris Ernests Aksels Dimants/Marija Paščenko (Daces deju skola), bet otro vietu izcīnīja pasaules čempionāta 14.vietas ieguvēji Oļegs un Anna Bērziņi (Dūšas deju skola).

Junioriem I (12-13 g.) LA dejās nepārspēti palika valsts vicečempioni Otto Viļums/Sofja Ivanova (Deju klubs 7), bet aiz viņiem tieši palikušie Armands Goldbergs/Marija Golubeva (Daces deju skola) līdzvērtīgā cīņā ieguva pirmo vietu ST dejās. Tikmēr bērnu grupā (11 gadi un jaunāki), kas cīnījās par “Kārums” balvām, abās deju programmās dominēja Jegors Prokins/Poļina Karimova (SDK “Estētika”), bet 6 dejās pie uzvaras tika Daniils Isajevs/Aļona Ivanova (Daces deju skola).


Helvijs Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
22

broky un "FaZe" izvelk negaidītu trumpja dūzi un iekļūst "Major" pusfinālā

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda sasniegusi datorspēles CS2 sezonas svarīgākā turnīra "Major" pusfinālu. Šovakar ceturtdaļfinālā "FaZe" revanšējās "Spirit" par zaudējumu Katovices finālā februārī un uzvarēja ar 2:1, turklāt izšķirošā karte bija "Vertigo", ko līdz šim "FaZe" nemaz nebija spēlējusi.
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.