Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Leitānei pieticīga peldēšana un nesasniegts finišs pasaules čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Leitānei pieticīga peldēšana un nesasniegts finišs pasaules čempionātā
Daniela Leitāne Hamburgā

Latvijas triatloniste Daniela Leitāne sestdien Hamburgā, debitējot pasaules čempionātā elites grupā, tika apsteigta par apli.

Par triatlona pasaules čempionu parasti tiek kronēts sportists, kurš uzvarējis Pasaules sērijas kopvērtējumā, un šogad Pasaules sērijas finālposms augusta otrajā pusē bija plānots Kanādas pilsētā Edmontonā. Tomēr Covid-19 pandēmijas dēļ šie mači tika atcelti jau aprīlī, bet salīdzinoši nesen lēma čempionu noskaidrot vienās sacensībās Hamburgā. Arī šeit, līdzīgi kā Rīgā, šogad cīņas tika aizvadītas ārpus pilsētas centra. Vienu sacensību formāts arī lika organizatoriem pieņemt lēmumu palielināt dalībnieku skaitu un vien šonedēļ uzaicinājumu saņēma arī Leitāne, kura pirms starta starp 67 dalībniecēm tika izlika ar 66. numuru.

Pasaules čempionāts tika aizvadīts sprinta formātā, kas nozīmē, ka vispirms ir 750 metru peldēšana, kam seko 18,9 kilometrus garš brauciens ar riteni un piecu kilometru skrējiens. Diemžēl Daniela, iznākot no ūdenstilpnes, jau atradās gandrīz minūti aiz priekšpēdējās sportistes, bet ceturtā vieta no beigām bija gandrīz divu minūšu attālumā. Braucot ar riteni vienatnē, neko paveikt neizdevās un sešus apļus garās distances laikā latvieti apdzina par apli, kas viņai lika sacensības pārtraukt. Tomēr Latvijas Triatlona federācija ir priecīga par Danielai sniegto iespēju, jo vēl ceturtdien nebija pilnībā zināms vai viņa piektdien varēs izlidot uz Hamburgu.

Par pasaules čempioni dāmām pirmoreiz karjerā kļuva britu sportiste Džordžija Teilore-Brauna, kura finišā par deviņām sekundēm apsteidza 2016. un 2017. gada čempioni Floru Dafiju no Bermudām, bet vēl 14 sekundes zaudēja vāciete Laura Lindermana.

Tikmēr vīriem otro gadu pēc kārtas labākais bija francūzis Vensāns Luī, kurš tikai par divām sekundēm bija priekšā portugālim Vasku Vilašam, bet trešais atskrēja francūzis Leo Beržē.