Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Airētājs Verpakovskis sasniedz pasaules junioru čempionāta ceturtdaļfinālu

Airētājs Verpakovskis sasniedz pasaules junioru čempionāta ceturtdaļfinālu
Ralfs Verpakovskis
Foto: www.airesanasskola.lv

Vācijas pilsētā Hamburgā šodien startēja pasaules junioru čempionāts airēšanā. Jau sacensību pirmajā dienā uz starta stājās vairāki Latvijas sportisti.

Pārairu sacensībās Ralfs Verpakovskis savā braucienā palika trešais, distanci veicot septiņās minūtēs un 49,260 sekundēs. Finišēšana labāko trijniekā ļāva nodrošināt vietu sacensību ceturtdaļfinālā, kas notiks parīt.

Pārairu divnieks Edvards Ezernieks un Mārtiņš Polis vienā no pieciem airējieniem palika pēdējā vietā, finišējot pēc septiņām minūtēm un 8,320 sekundēm. Divos no pārējiem četriem braucieniem latvieši būtu iekļuvuši labāko četriniekā, kas ļautu startēt pusfinālā, taču tā vietā Ezernieks/Polis sacensības turpinās rīt notiekošajā gandarījuma braucienā.

Tikmēr bezstūrmaņa divnieks Elvis Grunavs-Grunovs un Mārtiņš Blumbergs startēja jau pirmajā savas disciplīnas braucienā, paliekot piektajā vietā sešu duetu konkurencē. Latvieši distanci veica septiņās minūtēs un 19,950 sekundēs – divos citos braucienos (no četriem) ar šo laiku pietiktu iekļūšanai labāko četriniekā, kas garantēja vietu pusfinālā. Arī šī Latvijas ekipāža startēs gandarījuma braucienā, kas notiks rīt.

Rīt no rīta uz starta stāsies arī Jeļizaveta Simačeva un Anna Karasa, kuras aizvadīs pirmo braucienu pārairu divnieku sacensībās.

Izmantotie resursi:
The official site of World Rowing -...


Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.