Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Upelniekam divas kļūdas pēdējā sesijā liedz tikt pasaules čempionāta sešiniekā

Ints Megnis
Ints Megnis

Upelniekam divas kļūdas pēdējā sesijā liedz tikt pasaules čempionāta sešiniekā
Dainis Upelnieks. Foto: LSPA

Latvijas labākais stenda šāvējs Dainis Upelnieks sestdien Itālijā samierinājās ar 25. vietu pasaules čempionātā, divām kļūdām pēdējā sesijā viņam liedzot sasniegt labāko sešinieku.

Upelnieks pirmajās divās sērijās savāca pa 24 punktiem, bet trešajā tika pie maksimālajiem 25 punktiem, kas pēc pirmās dienas deva devīto vietu. Sestdien ceturtajā sesijā viņš atkal sašāva visus 25 šķīvīšus, tomēr noslēdzošajā, piektajā, sesijā samierinājās vien ar 23 punktiem.

Līdz ar to summā Upelnieks ar 121 punktu atkrita uz 25. vietu, turklāt neveiksmīgās piektās sesijas dēļ viņš bija pēdējais starp tiem, kas tika pie 121 punkta. Ja arī piektajā sesijā Upelnieks būtu sašāvis visus šķīvīšus, viņš iekļūtu starp sešiem finālistiem un turpinātu cīņu par medaļām.

Vēl no Latvijas sportistiem Vadims Basovs ar 109 punktiem bija 106. pozīcijā, kamēr Egilam Āboliņam 105 punkti deva 114. vietu starp 130 šāvējiem.

Kā zināms, aprīlī sacensībās Lietuvā Upelnieks savāca 124 no maksimālajiem 125 punktiem, pārspējot savu personīgo, Latvijas un arī Baltijas rekordu. Savukārt 2016. gadā Upelnieks, sašaujot 119 punktus, izcīnīja 14. vietu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm tiek dalītas katrā Pasaules kausa posmā, tomēr pasaules čempionātā, kas notiek pašlaik, tās neizspēlē. Turpinājumā Upelnieks augustā piedalīsies Pasaules kausa posmā Somijā, kurā tiks dalītas divas olimpiskās ceļazīmes, bet pēc tam septembrī Itālijā stenda šāvēji dalīs vēl divas ceļazīmes Eiropas čempionātā.