Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Noslēdzies kriketa PK grupu turnīrs, zināmi pusfinālu pāri

Noslēdzies kriketa PK grupu turnīrs, zināmi pusfinālu pāri
Foto: PA Wire/Scanpix

Šodien oficiāli noslēdzās 2019. gada Pasaules kausa kriketā grupu turnīrs un pēdējās tā spēlēs iztika bez sensācijām, tāpēc pusfinālā spēlēs Indija, Anglija, Austrālija un Jaunzēlande.

Iepriekš jau ziņojām, ka, lai arī Pasaules kausā vēl bija jānotiek trim mačiem, vienā no kuriem spēlēja arī nominālā pretendente uz vietu pusfinālistu pulkā, Pakistāna, patiesībā intriga bija vien formāla, jo pakistāniešiem bija jāpaveic statistisks brīnums un jāpārspēj Bangladeša ar vairāk kā 300 punktu starpību, kas, lai arī tehniski nav neiespējami, realitātē vēl nevienam nav izdevies (lielākā rezultāta starpība ir fiksēta 2008. gada mačā starp Jaunzēlandi un Īriju, 290 punkti).

Lai arī Bangladešas komanda šajā turnīrā neko izcilu nenodemonstrēja un arī šajā spēlē viņiem nebija variantu uzvarēt, tik vārgi, lai zaudētu ar 300 punktu starpību viņi arī, protams, nebija. Pakistāna svinēja uzvaru ar 315/9 pret 221/10 (44.1), kas bija viņu piektā uzvara turnīra deviņās spēlēs un kopumā vienība, lai arī pie cīņas par čempionu titulu netika, nospēlēja savu iespēju robežās, kopvērtējumā nopelnot 11 punktus, tieši tik pat cik ceturtajā vietā esošā Jaunzēlande, taču jaunzēlandiešiem bija labāka gūto un zaudēto punktu attiecība.

Savukārt šodien mačus aizvadīja abas turnīra līderes – Indija un Austrālija. Indieši tikās ar Šrilanku un svinēja panākumu ar 265/3 (43.3) pret 264/7, bet austrāliešiem pretī stājās viena no turnīra neveiksminiecēm, Dienvidāfrikas Republikas komanda. Šī spēle, protams, bija principiāla, jo DĀR vienība, kas savas pastāvēšanas vēsturē četras reizes ir spēlējusi pusfinālā, protams, gribēja "iekost" esošajiem Pasaules kausa ieguvējiem un topošajiem pusfinālistiem.

Afrikāņi prata savu izgājienu uz atsišanu aizvadīt pilnā apmērā, izspēlējot visus 50 overus un gūstot 325 punktus, kas bija diezgan augsts mērķis austrāliešiem. Jāsaka gan, ka jau no pirmajiem overiem austrālieši nerādīja tādu tempu, kas liktu domāt, ka DĀR uzstādītais rezultāts ir apdraudēts un beigu beigās viss izvērtās vēl simboliskāk, proti, Dienvidāfrikas Republikas komanda uzvarēja spēlē, noslēdzot to priekšlaicīgi, tieši vienu metienu pirms mača beigām – 325/6 pret 315/10 (49.5).

Līdz ar Austrālijas izlases neveiksmi, pie uzvaras Pasaules kausa grupu turnīrā tika Indija. Tāpat austrāliešu zaudējums ieviesa skaidrību pusfinālu pāros – jau pieminētās Indijas pretinieki būs Jaunzēlande, bet Anglijas valstsvienībai, kas ir šī turnīra mājnieki, būs jāsacenšas ar 2015. gada turnīra uzvarētājiem, austrāliešiem. 2019. gada kriketa Pasaules kausa pusfināli norisināsies, attiecīgi, 9. un 11. jūlijā.

2019. gada Pasaules kauss kriketā

#KomandaSUZN/RP
1.Indija971115
2.Austrālija972014
3.Anglija963012
4.Jaunzēlande953111
5.Pakistāna953111
6.Šrilanka93428
7.DĀR93517
8.Bangladeša93517
9.Karību izl.92615
10.Afganistāna90900

Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Organiztoru foto.

Lietuvieši triumfē Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrā Liepājā, Latvijai viena bronza

Lietuvas jaunie badmintona spēlētāji pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā notikušajā Eiropas U17 reitinga turnīrā izcīnīja zelta medaļas visās piecās disciplīnās, turklāt Nojus Tenikaitis un Jorune Salniete uzvarēja gan vienspēlēs, gan arī dubultspēles. Vienu bronzas medaļu Latvijai sarūpēja meiteņu dubultspēļu pāris.
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Četrās jauniešu grupās noskaidroti Latvijas čempioni komandām 64 lauciņu dambretē

Vakar, 21.aprīlī, Cēsu novada Priekuļu vidusskolā norisinājās Latvijas komandu čempionāts jauniešiem 64 lauciņu dambretē, dalaot medaļu komplektus četrās jauniešu grupās.