Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rīgas sportisti uzvar Latvijas Jaunatnes olimpiādē

Rīgas sportisti uzvar Latvijas Jaunatnes olimpiādē
Foto: Raivo Sarelainens

5. jūlijā Valmierā un Cēsīs noslēdzās Latvijas Jaunatnes olimpiāde, kurā piedalījās 2637 sportisti no 83 pašvaldībām. Kopvērtējumā līderos ar 167 medaļām (72 zelta, 44 sudraba un 51 bronzas) ir Rīgas pilsētas jaunie sportisti.

Trīs dienas, no 3. līdz 5. jūlijam, Latvijas labākie jaunie sportisti Latvijas Jaunatnes olimpiādē cīnījās par 236 medaļu komplektiem 26 olimpiskajos sporta veidos – riteņbraukšanā, triatlonā, badmintonā, basketbolā, galda tenisā, boksā, futbolā, vieglatlētikā, vingrošanā, regbijā, jāšanas sportā, handbolā, džudo, svarcelšanā, šaušanā, taekvondo, loka šaušanā, smaiļošanā un kanoe airēšanā, burāšanā, cīņā, paukošanā, peldēšanā, tenisā, volejbolā un golfā.

Medaļu kopvērtējumā līdera pozīcijas saglabāja Rīga, otrajā vietā ierindojās Daugavpils komanda (29 zelta, 31 sudraba un 28 bronzas medaļas), bet trešo vietu ieņēma Jūrmalas jaunie sportisti (15 zelta, 16 sudraba un 15 bronzas medaļas). Ceturtā vieta kopvērtējumā ar 49 izcīnītām medaļām ir Liepājai, piektā – Jelgavai (42 medaļas), bet sestā – Ventspilij (25 medaļas). Mājinieki – Valmieras sportistu komanda ar 20 medaļām (6 zelta, 6 sudraba un 8 bronzas) ierindojās astotajā vietā. Visi sacensību rezultāti pieejami šeit.

Olimpiādes noslēguma ceremonijā Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis atzina, ka sacensības tika organizētas augstākajā līmenī un pateicās olimpiādes organizatoriem un atbalstītājiem. "Jaunajiem sportistiem novēlu sekmīgus startus sacensībās arī turpmāk, kā arī veiksmīgi iekļauties pieaugušo komandās. Paldies treneriem un ģimenēm par atbalstu sportistiem!” sacīja Aldons Vrubļevskis. Savukārt Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks pauda gandarījumu par labo sadarbību ar visām olimpiādes organizēšanā iesaistītajām pašvaldībām, īpaši ar Cēsu novada pašvaldību, un apliecināja gatavību nākamajā gadā Valmierā Latvijas IV Olimpiādē uzņemt Latvijas labākos sportistus.

Informāciju sagatavoja:
Līga Tarbuna