Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas sporta deju pāris 7.vietā Eiropas kausā profesionāļiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas sporta deju pāris 7.vietā Eiropas kausā profesionāļiem
A.Rogovenko/A.Vorončuka. Foto no personīgā arhīva.

Labu rezultātu savā debijā profesionāļu rindās uzrādījuši Latvijas sporta deju pāris Andrejs Rogovenko un Anna Vorončuka, kas nedēļas nogalē Vācijā Vupertālē notikušajā Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) Professional division (PD) Eiropas kausā Standartdejās 23 pāru konkurencē ieguva 7.vietu, tikai vienam punktam pietrūkstot līdz fināla sešiniekam.

Valsts čempioni pieaugušo grupā Standartdejās (ST) Andrejs Rogovenko un Anna Vorončuka šā gada maija beigās pārgāja profesionāļu kārtā un WDSF PD Eiropas kauss ST deju programmā bija viņu pirmās sacensības profesionāļos. Kaut arī līdz finālam mūsējiem pietrūka tikai viens punkts un dejotāji ierindojās 7. vietā, tomēr debiju Andrejam un Annai var uzskatīt par izdevušos, jo konkurence bija gana spēcīga.

Par uzvarētājiem kļuva šā gada Eiropas čempioni WDSF PD Benedeto Ferudžia un Klaudija Kollera, kuriem visās piecās dejās tika vienbalsīga pirmā vieta no sacensību deviņiem tiesnešiem. Parējās godalgotajās vietās ierindojās Eiropas čempionāta finālisti no Itālijas Marko Kavalaro/Letīcija Ingroso un Isaia Berardi/Čincija Birarelli. Fināla sešiniekā bija pārstāvētas arī Francija, Somija un Ungārija.

A.Rogovenko un A.Vorončuka pirmajā kārtā ceturtdaļfinālā uzrādīja pat trešo rezultātu, bet pusfinālā no maksimuma 45 punktiem ieguva 22, kas deva septīto rezultātu, astotajā vietā atstājot labāko Krievijas pāri šajās sacensībās. Andrejam un Annai līdz finālam pietrūka tikai viens punkts. Šoreiz ne tik labi sanāca deja Tango, kurā mūsu pāris saņēma tikai vienu punktu no deviņiem tiesnešiem, bet pārējās četrās dejās viņi uzrādīja daudz labāku rezultātu, jo ieguva vidēji piecus punktus katrā dejā.

Rezultāti: Ranking of the WDSF Standard Adult in Wuppertal...