Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais kanāls drīzumā būs pieejams skatītājiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Olimpiskais kanāls drīzumā būs pieejams skatītājiem
"Olympic Channel"
Foto: Rafa Aparicio / olympic.org

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) panākusi vienošanos ar 27 sporta federācijām par kopīgu darbu pie jaunveidojamā Olimpiskā kanāla satura.

"Olympic Channel" saturu veidos arī Starptautiskā basketbola federācija (FIBA), Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (IBSF), Starptautiskā hokeja federācija (IIHF), Starptautiskā peldēšanas federācija (FINA), Starptautiskā svarcelšanas federācija (IWF) un citas. Šajā sarakstā nav Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) un Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF), jo sporta karalim un sporta karalienei jau ir citi kontrakti par televīzijas pārraidēm.

Rekomendācija par televīzijas kanāla izveidi tika apstiprināta SOK 127. sesijā, kas notika 2014. gada decembrī - toreiz tika atzīta nepieciešamība pēc speciāla olimpiskā kanāla, kas raidītu ne tikai olimpisko spēļu laikā.

Jaunā kanāla komandā ietilpst 60 darbinieki no 20 valstīm. Administrācija atrodas SOK telpās Lozannā, bet tehniskās un produkcijas vienības darbojas Madridē. Satura ražošana jau ir sākusies, tiek testētas tehnoloģijas un platformas. "Olympic Channel" sāks darboties šogad, starta datums tiks paziņots tuvākajā laikā.

Olimpiskais kanāls pārraidīs sporta notikumu tiešraides, ziņas un sižetus par sportistiem, vēsturiskus materiālus un filmas no SOK arhīviem, būs arī izglītojošas programmas un raidījumi jaunatnei, par sporta zinātni un uzturu, veicinot veselīgu un aktīvu dzīvesveidu.

Izmantotie resursi:
olympic.org

  +1 [+] [-]

, 2016-06-06 15:02, pirms 8 gadiem
kā būs ar tā kanāla pieejamību, bezmaksas- maksas? olimpiskās spēles jau tāpat ir, piemēram, LV bezmaksas kanālā. skaties, cik gribi no rīta līdz vakaram.