Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jātnieks Neretnieks izcīna ceturto vietu Pasaules kausa maršrutā Saktpēterburgā

Ints Megnis
Ints Megnis

Jātnieks Neretnieks izcīna ceturto vietu Pasaules kausa maršrutā Saktpēterburgā
Kristaps Neretnieks ar zirgu Moon Ray. Foto: Latvijas Jātnieku federācijas Preses dienests

Latvijas vadošais konkūra jātnieks Kristaps Neretnieks ar zirgu Moon Ray svētdien izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa ieskaites maršrutā sacensībās Sanktpēterburgā. Vienlaikus šis bija arī pasaules reitinga “Longines Ranking” ieskaites maršruts.

CSI3*-W statusa sacensības noslēdzošo Pasaules kausa ieskaites maršrutu bez soda punktiem veica deviņi pāri, bet pēc tam saīsinātajā pārlēkšanas maršrutā Latvijas duets vienu šķērsli gāza un ieguva ceturto vietu.

Uzvaru šajā maršrutā izcīnīja Lietuvas sportists Andrjus Petrovs ar zirgu Linkolns. Pirms tam Petrovs Sanktpēterburgā uzvarēja trīs lielā apļa maršrutos ar zirgiem Linkolns un Gigollo.

“Pēc veiksmīgās sacensību tūres Apvienotajos Arābu Emirātos devu Moon Ray garāku pauzi, jo viņš ir mans vienīgais šāda līmeņa zirgs. Šīs bija pirmās sacensības pēc atvaļinājuma. Vairākus gadus Krievijā nebiju lecis, patīkami, ka šeit atkal tiek organizētas 3* statusa sacensības, kas notika jaukas, starptautiskas izstādes ietvaros,” saka Kristaps Neretnieks.

Pirmajā sacensību dienā Latvijas duets ieguva otro vietu 145 cm augstā maršrutā, sestdien "Grand Prix" maršrutā ar šķēršļu augstumu 150cm Neretnieks ar Moon Ray gāza vienu šķērsli pamatmaršrutā un ierindojās desmitajā vietā. Arī šie abi maršruti deva ieskaites punktus pasaules rangā.

“Mūsu galvenais mērķis šobrīd ir olimpiskā kvalifikācija, kas ilgs līdz nākamā gada jūnijam. Šobrīd savā kvalifikācijas grupā esam labāko pieciniekā, kaut divus mēnešus nebijām startējuši. Kamēr mums būs reālas iespējas iegūt ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, tam veltīsim visus savus spēkus un uzmanību,” par nākotnes plāniem saka Kristaps Neretnieks.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Jātnieku federācijas Preses dienests