Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Švecovs un Nakoņečnijs paliek trešā desmita beigās Pasaules kausa etapā

Švecovs un Nakoņečnijs paliek trešā desmita beigās Pasaules kausa etapā
Pāvels Švecovs Pasaules kausa posmā Ungārijā

Latvijas modernās pieccīņas sportisti Pāvels Švecovs un Ruslans Nakoņečnijs svētdien palika trešā desmita beigās Ungārijā notiekošajā Pasaules kausa posmā.

Švecovs sasniedza 27. rezultātu paukošanā, bija desmitais peldēšanā un astotais jāšanā, bet apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā ierindojās 33. pozīcijā. Līdz ar to summā Švecovs sacensības noslēdza 29. vietā.

Savukārt vēl vienu vietu zemāk bija Nakoņečnijs, kurš paukošanā bija 30. pozīcijā, peldēšanā uzrādīja 11. rezultātu, jāšanā bija 33. vietā, bet apvienotajā disciplīnā bija 21. vietā.

Sacensībās triumfēja Dienvidkorejas sportists Juns Vontē, kuram sekoja baltkrievs Iļja Palazkovs un Bencs Demeters no Ungārijas.

Kvalifikācija notika piektdien un to pārvarēja Nakoņečnijs un Švecovs, kamēr šogad naturalizētais Oleksandrs Pinčuks pirmajās nopietnajās sacensībās zem Latvijas karoga nespēja iekļūt finālā.

Šīs sezonas pirmais etaps februāra beigās un marta sākumā notika Ēģiptē, toreiz Nakoņečnijam gūstot 21. vietu, bet Švecovam ierindojoties 25. pozīcijā, kamēr otrajā etapā marta beigās ASV Latvijas izlase nepiedalījās, paralēli dodoties uz treniņnometni.

Posms Ungārijā pirmdien noslēgsies ar jaukto stafeti, bet tajā Latvija nestartēs.


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.