Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pirmoreiz kopš 2. Pasaules kara atceļ vecāko golfa turnīru pasaulē – The Open

Agris Suveizda

Pirmoreiz kopš 2. Pasaules kara atceļ vecāko golfa turnīru pasaulē – The Open
Šeins Laurijs. Foto: PA/Scanpix

Kamēr pārējie trīs "Major" golfa turnīri ir pārcelti uz citiem datumiem un vēl tiek cerēts tos aizvadīt šajā gadā, Anglijā paredzētā 149. The Open Covid-19 pandēmijas dēļ šogad nenotiks noteikti – gluži kā Vimbldonas tenisa turnīrs.

"The Open bija paredzēts no 12. līdz 19. jūlijam Kentā, taču čempionātu, ņemot vērā Lielbritānijas valdības, veselības dienestu un padomdevēju ieteikumus, nācās atcelt. Šī ir pirmā reize kopš Otrā pasaules kara, kad turnīrs, kas pirmoreiz tika aizvadīts 1860. gadā, ir atcelts," sacīts R&A paziņojumā.

"Varu galvot, ka izskatījām katru iespēju aizvadīt The Open šajā gadā, tomēr tas nebūs iespējams," sacīja R&R izpilddirektors Mārtins Slamberss. Čempionāta 149. izcīņa ir pārcelta uz nākamā gada 11.-18. jūliju, un rīkošanas vieta netiks mainīta. Biļešu īpašniekiem ieejas kartes būs derīgas arī nākamgad, taču atteikšanās gadījumā būs iespējams saņemt atpakaļ pilnu summu. Savukārt Jubilejas 150. turnīrs pārcelts uz 10.-17. jūliju 2022. gadā, kad golferus uzņems Sentendrjūsa.

No četriem "Major" turnīriem The Open kalendārā bija paredzēts kā pēdējais. Šonedēļ ASV bija jāsākas The Master, kas nu ir pārcelts uz gada beigām – 12.-15. novembri. US PGA ir atlikts uz 6.-9. augustu, savukārt "US Open" – uz 17.-20. septembri.

Pagājušajā gadā par The Open čempionu kļuva īrs Šeins Laurijs, pārspējot angli Tomiju Flītvudu.

Izmantotie resursi:
https://www.theopen.com/latest/2020...
https://www.theguardian.com/sport/2...