Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Badmintona federācija uz trim gadiem pagarina sponsorēšanas līgumu ar "Yonex"

Badmintona federācija uz trim gadiem pagarina sponsorēšanas līgumu ar "Yonex"
Foto: mytoba.ca

Latvijas badmintona federācija ir vienojusies ar “Yonex” par sponsorēšanas līguma pagarināšanu līdz 2018.gada 31.decembrim. “Yonex” arī turpmāk nodrošinās Latvijas izlases dalībniekus ar “Yonex” formas tērpiem, kā arī “Yonex” nodrošinās Latvijā notiekošos Pasaules badmintona federācijas reitinga pieaugušo un junioru turnīrus ar spalvu bumbiņām.

Līgums ar “Yonex” paredz, ka Latvijā notiekošais Pasaules reitinga badmintona turnīrs tiek saukts “Yonex” vardā, un “Yonex” nodrošinās turnīram nepieciešamās badmintona spalvu bumbiņas. 2016.gadā Pasaules reitinga badmintona turnīrs “Yonex Latvia International” notiks Jelgavā, no 2. līdz 5.jūnijam. Pasaules reitinga badmintona turnīrs šogad Latvijā notiks jau trešo gadu pēc kārtas. Iepriekš, 2014. un 2015.gadā turnīrs notika Rīgā.

Spalvu bumbiņas ikvienā lielajā badmintona turnīrā ir teju visdārgākā pozīcija, jo turnīra organizatoriem ir pienākums tās nodrošināt visās spēlēs un visiem spēlētājiem. Vienas bumbiņas cena ir nepilni 3 eiro, un profesionālā līmenī spēlējot, vienā spēlē tiek izmantotas vismaz 10 bumbiņas, bet dažkārt arī vairāk. Latvijas turnīra vajadzībām “Yonex” piešķirs 1200 badmintona spalvu bumbiņas 3500 eiro vērtībā.

Spalvu bumbiņas ir dārgas, jo tās ražotas no zoss viena spārna 16 spalvām, kā arī izmantojot dabīgā korķa galviņu. Profesionālie sportisti izmanto tikai spalvu bumbiņas, jo to lidojuma īpašības un trajektorija ir atšķirīga no neilona bumbiņām, kuras ir lētākas un daudz izturīgākas.

Tāpat kā iepriekš, “Yonex” nodrošinās Latvijas izlases dalībniekus ar “Yonex” formas tērpiem. Jau šogad martā “Yonex” formas tērpos uz Polijā notiekošo Eiropas čempionātu devās U17 Latvijas izlase, bet februārī uz Kazaņā notiekošo U15 Eiropas čempionātu devās talantīgā siguldiete Liāna Lencēviča.

Līdzīgu sponsorēšanas līgumu “Yonex” ir noslēdzis arī ar Lietuvas badmintona federāciju. “Yonex” sponsorē arī daudzas citas Eiropas federācijas, kā arī Eiropas badmintona konfederāciju. “Yonex” arī noslēgti līgumi ar daudziem vadošajiem badmintona spēlētājiem, tai skaitā malaizieti Lee Chong Wei, ķīnieti Lin Dan, dāņiem Jan O. Jorgensen un Viktor Axelsen, vācieti Marc Zwiebler, kā arī šobrīd spēcīgāko sievieti Carolina Marin no Spānijas.

Latvijas badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds informē, ka šogad, lemjot par līguma pagarināšanu, tika rīkota aptauja, “Mēs apzinājām arī citu firmu piedāvājumus, un “Yonex” piedāvājums bija izdevīgākais. “Yonex” šobrīd ir badmintona tirgus līderis ne tikai Latvijā, un ir gatavs aktīvi rīkoties, lai savas līderpozīcijas noturētu,” stāsta Kristians Rozenvalds.

Latvijā un Lietuvā ar “Yonex” distribūciju nodarbojas SIA “Sets”. Latvijā “Yonex” produkcija tiek tirgota gan “Yonex” veikalā Bruņinieku ielā, gan arī tirdzniecības vietās tenisa kortos, kā arī sporta preču veikalos.

Latvijas tirgū “Yonex” piedāvā gan spalvu un neilona badmintona bumbiņas, gan arī badmintona raketes un aprīkojumu, tai skaitā stīgas, un rokturus. Latvijas spēlētāji ir iecienījuši arī “Yonex” badmintona apavus un sporta tērpus. “Yonex” piedāvā arī badmintona laukumus, tīklus un tīklu balstus.


Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.