Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Izveido Jūrmalas Sporta servisa centru

Jūrmalas sporta infrastruktūras attīstības ietvaros izveidota jauna pašvaldības iestāde – Jūrmalas Sporta servisa centrs. Jaunizveidotā centra uzdevums ir nodrošināt vietēja mēroga, valsts un starptautisku sporta projektu īstenošanu, attīstot esošos sporta objektus un divas topošās sporta halles.

Jūrmalas Sporta servisa centra pārziņā ietilps pieci pilsētas sporta objekti – Jūrmalas pilsētas stadions „Sloka” Skolas ielā, Kauguru vidusskolas sporta laukums Raiņa ielā, Majoru Sporta laukums Rīgas ielā. Klāt tiem – arī divi jauni vērienīgi sporta objekti: Jūrmalas Valsts ģimnāzijas daudzfunkcionāla sporta halle Raiņa ielā, kuras būvniecība uzsākta pagājušā gada rudenī, kā arī pilsētas centrālā sporta zāle pie Lielupes vidusskolas ar 2000 skatītāju vietām, kuras būvniecība tiks sākta šogad.

“Jūrmala ir veselīga un sportam uzticīga pilsēta – ik gadu pilsētā norisinās ap 400 dažāda mēroga sporta pasākumu. Sporta infrastruktūras sakārtošana ir būtiska Jūrmalas pašvaldības un pilsētas attīstības prioritāte. Nākamgad pilsētā durvis vērs divas vērienīgas daudzfunkcionālas sporta halles, lai jūrmalnieki varētu trenēties mūsdienīgās un piemērotās sporta telpās, kā arī varētu piedalīties un apmeklēt augsta līmeņa sporta sacensības tepat, Jūrmalā. Lai nodrošinātu jauno sporta objektu attīstību, piesaistītu augsta līmeņa sporta pasākumu norisi tajās, ir izveidots Jūrmalas Sporta servisa centrs,” saka Arturs Grants, Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektors.

Jaunizveidotā pašvaldības iestāde daļēji pārņems Jūrmalas Sporta centra funkcijas – Slokas stadiona un Majoru sporta laukuma apsaimniekošanu, un papildus tam veiks Kauguru vidusskolas sporta laukuma un divu jauno topošo sporta zāļu apsaimniekošanu, tehnisko uzturēšanu un attīstīšanu, piesaistot un īstenojot dažāda mēroga sporta projektus un sacensības. Savukārt Jūrmalas Sporta centrs, kas atrodas Izglītības pārvaldes padotībā, tāpat kā līdz šim turpinās īstenot profesionālās ievirzes sporta izglītības un interešu izglītības programmas sportā: vispārējās izglītības programmas peldēšanā, futbolā un regbijā, kā arī apmācību profesionālajā ievirzē sportā, peldēšanā pieaugušajiem un bērniem, ārstnieciskajā vingrošanā, ūdens aerobikā, futbolā un regbijā.

Jūrmalas Sporta servisa centrs darbu sāks 9.martā. Jūrmalas Sporta servisa centrs ir Jūrmalas pilsētas pašvaldības padotībā esoša iestāde, kas tieši pakļauta pašvaldības izpilddirektoram.

Informāciju sagatavoja
Zane Leite
Jūrmalas pilsētas domes
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.