Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Lietuviešu airētājam Šuklinam dopinga dēļ draud Londonas olimpiskā sudraba atņemšana

Lietuviešu airētājam Šuklinam dopinga dēļ draud Londonas olimpiskā sudraba atņemšana
Jevgeņijs Šuklins. Foto: Alfredo Pliadžio

Kanoe airētājs Jevgeņijs Šuklins, kurš 2012. gada olimpiskajās spēlēs Londonā izcīnīja sudraba medaļu, sociālajos tīklos pavēstījis, ka saņēmis vēstuli, kurā tiek apsūdzēts dopinga lietošanā. Viņš gan noliedz, ka būtu izmantojis aizliegtās vielas.

"Kad pirms septiņiem gadiem kāpu uz goda pjedestāla un saņēmu medaļu, kuru izcīnīju visai Lietuvai, tas bija pierādījums, ka ar smagu un godīgu darbu, disciplīnu un spītību iespējams ir viss. Tā man izskatījās gan toreiz, gan tagad, tā es stāstu jaunajiem sportistiem," ierakstu Facebook sāka Šuklins. "Taču man jāpaziņo, ka esmu saņēmis vēstuli no Lozannas. Tajā teikts, ka tieku turēts aizdomās par aizliegto vielu lietošanu olimpisko spēļu laikā. Tiesa, vēstule ir nepilnību piepildīta."

"Vēstule ir adresēta nevis man, bet gan Jevgeņijam Daluzjanam. 23. decembrī par dopinga lietošanu Londonas olimpiskajās spēlēs tika diskvalificēta armēņu svarcēlāja Melānija Daluzjana. Protams, šādu neprecizitāti varam norakstīt kā cilvēcisku kļūdu, bet tomēr – tas ir process, kas pieprasa maksimālu precizitāti, tāpēc satraucos. Par kļūdu jau esmu pavēstījis."

Šuklins kā argumentu savai aizstāvībai minēja faktu, ka karjeras laikā viņam veiktas vismaz 70 dopinga pārbaudes, bet nevienās analīzēs nav atrastas aizliegto vielu pēdas. Vēstulē teikts, ka pozitīvā prove ņemta 2012. gada 11. augustā – dienā, kad viņš izcīnīja sudraba medaļu 200 metru sprintā.

Izmantotie resursi:
https://www.lrytas.lt/sportas/kreps...


Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.
Jānis Buks. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs

Mēģinājums gāzt prezidentu: LOK Ģenerālo asambleju rīkos jūnija sākumā

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomiteja, ņemot vērā biedru iesniegumu, pieņēmusi lēmumu Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesiju rīkot jau 4. jūnijā. Kongresā daļa biedru vēlas no amata gāzt prezidentu Jāni Buku.
Foto: Niks Vīksnītis Facebook
2

Sekmīgi ne tikai klasiskajā tenisā: latvieši izcīna 3. vietu lielākajā alus tenisa turnīrā

13. aprīlī Vīnē (Austrija), norisinājās Eiropā lielākās Beer Pong (alus teniss) sacensības, kurā Latviju pārstāvošā komanda Niks Vīksnītis un Mārtiņš Jansons ieguva godpilno trešo vietu 384 komandu konkurencē.