Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Konkūrists Neretnieks izcīna savu pirmo četru zvaigžņu "Grand Prix" uzvaru

Agris Suveizda

Konkūrists Neretnieks izcīna savu pirmo četru zvaigžņu "Grand Prix" uzvaru
Kristaps Neretnieks. Foto: Martins Dokoupils

Latvijas vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks ar zirgu "Moon Ray" vakar izcīnīja otro "Grand Prix" uzvaru pēc kārtas, startējot sacensībās Apvienotajos Arābu Emirātos, Abū Dabī. Neretnieks ar "Moon Ray" bija pārliecinošākie "CSI4*-W Abu Dhabi Grand Prix" maršrutā, izcīnot savu pirmo četru zvaigžņu "Grand Prix" uzvaru. Šis bija arī Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas maršruts.

“Šī ir mūsu pirmā 4* līmeņa Grand Prix uzvara un otrā GP uzvara šai Apvienoto Arābu Emirātu tūrē. Es to sauktu vairāk par sasniegumu, nevis pārsteigumu. Manai lieliskajai komandai ir izdevies atgriezt "Moon Ray" atpakaļ lielajā sportā pēc pagājušajā gadā gūtās traumas un gara rehabilitācijas perioda, par to liels, liels paldies visiem!” sarunā ar Latvijas Jātnieku federāciju saka Kristaps Neretnieks.

"Abu Dhabi Grand Prix" maršrutam kvalificējās 28 sportiskie pāri no 12 valstīm, piektdienas kvalifikācijas maršrutā Neretnieks ar "Moon Ray" uzrādīja otru ātrāko laiku, tomēr mazliet pietrūka veiksmes un abi gāza pēdējo šķērsli maršrutā, paliekot astotajā vietā, tomēr tas ļāva kvalificēties nākam galvenajam startam.

""Grand Prix" maršruts bija sastādīts atbilstoši 4* statusam, liels un tehnisks, lai to veiktu tīri, bija jājāj ļoti precīzi. Mums viss izdevās pēc līdzīga plāna kā pagājušajā nedēļā - tīri un labā laikā veikts pirmais hits, labs starta numurs uz otro hitu un perfekts distances veikšanas plāns. Pats biju pārsteigts, ka veicām otro hitu 2,5 sekundes ātrāk par tā brīža līderi Abdel Said, jo redzēju cik ātri viņš izleca, un tas bija liels izaicinājums viņu apjāt. Arī šoreiz veiksme bija mūsu pusē, un kas neriskē, tas nevinnē. Esam ieguvuši vērtīgus pasaules reitinga “Longines Ranking” punktus un pirmos Tokijas olimpiskās kvalifikācijas punktus,” skaidro sportists.

Pagājušajā sestdienā Neretnieks ar "Moon Ray" uzvarēja "CSI3*-W Al Ain" sacensību "Grand Prix" marštrutā, kas ļāva sportistam pakāpties Pasaules reitingā no 321.vietas uz 290.pozīciju. Neretnieks devies uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, lai startētu vairākās Pasaules reitinga sacensībās, tai skaitā Olimpiskās kvalifikācijas maršrutos.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Jansone