Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Vācija pēdējās minūtēs salauž Nīderlandes pretestību un pietuvojas ceturtdaļfinālam

Vācija pēdējās minūtēs salauž Nīderlandes pretestību un pietuvojas ceturtdaļfinālam
Foto: EPA/Scanpix

Šodien 2018. gada Pasaules kausā lauka hokejā tika izspēlētas pēdējās otrās spēļu kārtas cīņas, jeb D apakšgrupas mači. Tajos, tāpat kā citās grupās, tikās abi nominālie grupas līderi un arī grupas pastarīši.

Par D grupas nominālajiem līderiem pirms Pasaules kausa sauca Vāciju un Nīderlandi, jo abas šīs izlases savas pastāvēšanas laikā ir tikušas gan pie Pasaules kaus, gan zelta medaļām olimpiskajās spēlēs. Tieši tāpēc daudzi šo spēli gaidīja ar īpašu interesi, jo faktiski šīs cīņas zaudētājs, ja nenotiek pārsteigumi, arī zaudē iespēju automātiski kvalificēties ceturtdaļfinālam.

Jāsaka, ka jau no pirmajām spēles minūtēm viss, ko vēlējās līdzjutēji arī notika – abas komandas demonstrēja nepiekāpīgu, bet tajā pašā laikā kvalitatīvu hokeju. Pirmie vadībā izvirzījās nīderlandieši, kad Valentins Verga pārspēja Vācijas vārtsargu ar metienu no kreisās puses. Šis gols tika gūts 13. minūtē un vāciešiem izlīdzināt rezultātu izdevās vien puslaika pēdējā minūtē, kad Matiass Mollers reabilitējās par iepriekš pieļauto kļūdu, kad 14. minūtē trāpīja pa vārtu stabu, šoreiz bumbiņu raidot vārtos.

Jāsaka, ka gan otrajā, gan trešajā ceturtdaļā Nīderlandei bija labas iespējas gūt vārtus, taču viņi visas savas bīstamās epizodes izniekoja, kamēr vācieši mača izskaņā, pēdējās ceturtdaļas otajā pusē, vienu pēc otra guva trīs vārtus svinot svarīgu un negaidīti rezultatīvu uzvaru.

Par spēles labāko hokejistu nosauca Vācijas izlases spēlētāju Kristoferu Rūru, kurš visa mača laikā bija aktīvs veidojot uzbrukumus, kā arī tieši viņš pielika punktu šim mačam ar vārtu guvumu 58. minūtē.

Pēc šī panākuma Vācijas izlase atrodas D grupas pirmajā vietā un viņiem ir trīs punktu pārsvars pār otrās vietas ieguvējiem, Nīderlandi. Tas nozīmē, ka vāciešiem pēdējā grupu turnīra spēlē pietiks ar neizšķirtu pret Malaizijas izlasi, lai garantētu sev vietu ceturtdaļfinālā.

Jāpiebilst, ka Malaizija, kas pirmajā kārtā piekāpās Nīderlandei ar 0:7, šodien cīnījās neizšķirti pret Pakistānu – 1:1.

Pēc divām nospēlētām kārtām par vietu izslēgšanas mačos var būt drošas tikai trīs komandas – Argentīna, Vācija un Austrālija. Turklāt tikai austrāliešiem ir garantēta vieta ceturtdaļfinālā.

Jāpiebilst, ka izslēgšanas turnīram kvalificējas trīs no četrām katras apakšgrupas komandām. Tiesa, grupas uzvarētājiem ir garantēta vieta ceturtdaļfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvēji izspēlēs vienu priekšsacīkšu kārtu pēc kuras noskaidrosies četras atlikušās ceturtdaļfinālistes.

2018. gada Pasaules kauss lauka hokejā

05.12.

ViesiMājniekiRezultāts
VācijaNīderlande4:1
MalaizijaPakistāna1:1

A grupa

#KomandaSUNZP
1.Argentīna22006
2.Jaunzēlande21013
3.Spānija20111
4.Francija20111

B grupa

#KomandaSUNZP
1.Austrālija22006
2.Ķīna20202
3.Īrija20111
4.Anglija20111

C grupa

#KomandaSUNZP
1.Indija21104
2.Beļģija21104
3.Kanāda20111
4.DĀR20111

D grupa

#KomandaSUNZP
1.Vācija22006
2.Nīderlande21013
3.Pakistāna20111
4.Malaizija20111

Izmantotie resursi:
https://www.worldcup2018.hockey/men/


, 2018-12-05 23:35, pirms 5 gadiem
cik ta lauka hokejisti nopelna pa sezonu šajā sporta veidā?
, 2018-12-05 23:52, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: cik ta lauka hokejisti nopelna pa sezonu šajā sporta veidā?
Tāds ļoti globāls jautājums, jo arī ledus hokejisti pelna ĻOTI dažādi. Kopumā lauka hokejs nav pilnībā profesionāls (tāpat kā daudzi citi olimpiskie komandu sporti), taču labākie hokejisti savus 100 tūkstošus sezonā var sapelnīt + standarta labumi kā dzīvošana vai mašīna ir nodrošināti.
Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.