Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvietis iegūst 2. vietu starptautiskās sacensībās vēja tuneļu lidošanā

Krišs Upenieks

Latvietis iegūst 2. vietu starptautiskās sacensībās vēja tuneļu lidošanā
Toms Īvāns
Publicitātes foto

AERODIUM lidotājs Toms Īvāns (25) ieguva 2. vietu "Flight Fighters" - starptautiskās sacensībās lidošanā vēja tunelī. Sacensības notika "Gravity Indoor Skydiving" Bahreinā, 2. - 3. decembrī. Sacensībās gan individuālajās, gan komandu disciplīnās piedalījās 85 pasaules labākie lidotāji no Bahreinas, Austrālijas, Singapūras, Francijas, Lielbritānijas un citām valstīm. Sacensību kopējais balvu fonds bija 100 000 USD.

T. Īvāns: “Sacensībās piedalījos prestižajā freestyle disciplīnā. Tā ir sarežģītāka par citām, jo, lai tajā piedalītos, ir jāizstrādā horeogrāfisks priekšnesums. Tiek vērtēta ne tikai triku izpildes precizitāte un sarežģītība, bet arī izveidotā horeogrāfija un sinhronitāte ar mūziku. Man pašam izaicinoši bija tas, ka, atšķirībā no visiem citiem dalībniekiem, ikdienā lidoju un trenējos atvērtā tipa vēja tunelī, taču sacensības notiek tuneļos, ko ieskauj sienas. Adaptēšanās rada vēl papildus piepūli, lai demonstrētu labu sniegumu.”

T. Īvāns ar lidošanu nodarbojas kopš 2012. gada, un ir kļuvis par vienu no pasaulē pieredzējušākajiem lidotājiem un šovmeņiem. Īvāns ir ieguvis dalīto 7./8. vietu pasaules čempionātā lidošanā "World Cup of Indoor Skydiving", uzstādījis Pasaules Ginesa rekordu, izpildot visvairāk triku vienas minūtes laikā vēja tunelī, izstrādājis horeogrāfiju un kā lidotājs atveidojis Jack Sparrow lomu Šanhajas Disnejlendas “Karību jūras pirāti” šovā, kā arī kā lidošanas instruktors, šovmenis un treneris piedalījies citos AERODIUM projektos ASV, Kanādā, Ķīnā, Argentīnā, Peru, Somijā, Dānijā, Spānijā un citur.

“Gravity Indoor Skydiving” ir AERODIUM franšīzes vēja tunelis, kas radīts Bahreinas karaliskajai ģimenei. Šis ir viens no pasaulē augstākajiem vēja tuneļiem. 2018. gadā tajā notiks pasaules čempionāts tuneļu lidošanā “World Cup of Indoor Skydiving”, kur Latviju pārstāvēs Toms Īvāns.

Informāciju sagatavoja:
Līga Gablika