Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Kocēnu novada iedzīvotāji uzvar Īrijas Stipro skrējienā "Turf Warrior Challenge"

Kocēnu novada iedzīvotāji uzvar Īrijas Stipro skrējienā "Turf Warrior Challenge"
Foto: Andis Kaibe

2. novembrī Īrijā norisinājās Stipro jeb dubļu skrējiens „Turf Warrior Challenge”, kurā gan komandu, gan individuālajā konkurencē uzvaras izcīnīja Kocēnu novada iedzīvotāji.

Skrējiena trase izveidota pie vienīgā fjorda Īrijā, 10 km garumā tā vijas pa kalnainu un purvainu apvidu, cauri mežiem un ūdenstilpēm, pārbaudot dalībnieku izturību 27 šķēršļos.

Jau trešo gadu pēc kārtas vīriešu konkurencē triumfēja rubenietis Uģis Karasevs, kas trasi veica vienā stundā un deviņās minūtēs. Jauktajā elites jeb sporta klasē uzvaru svinēja latviešu komanda, kurā apvienojās rubenieši Mārtiņš Karasevs un Oskars Strazdiņš, un diklēnietis Jānis Kaibe, veicot trasi vienā stundā un 13 minūtēs.

Kā pēc sacensībām pastāstīja Jānis Kaibe, uzvaras pamatā bija komandas gars un saliedētība. Tā kā Jānis piedalījies arī līdzīgās sacensībās Latvijā – „Stipro skrējienā” Cinevillā – pēc dalības „Turf Warrior Challenge” secināts, ka īri izveidojuši daudz smagākus pārbaudījumus, ko papildinājuši ne tik labvēlīgi laikapstākļi – sacensību dienā pūtis spēcīgs vējš. Viens no šķēršļiem, kura pārvarēšanai bija jāsaņem drosme, bijusi lēkšana no fjorda trīs stāvu mājas augstumā, pēc tam aukstā ūdenī līdz sauszemei bijis jāpeld nepilnus 200 m.

Atmiņā palicis arī pārbaudījumus purvā, kur bija jābrien pa akacim līdzīgu bedri – jo vairāk kustējās, jo dziļāk iestiga, kā arī brišana pa kalnu upi, kur augstā ūdens līmeņa dēļ sacensību organizatori bija novilkuši virvi, pie kā pieturēties. Pārbaudījumu nopietnību apstiprina fakts, ka aizvadītajā gadā divi dalībnieki gājuši bojā no ķermeņa atdzišanas. Finišā ikviens tika sagaidīts ar folija segu, bijusi iespēja nomazgāties dušās un sasildīties saunā. Jautāts, kā vietējie reaģējuši uz latviešu panākumiem, Jānis atbildēja, ka tiesneši bijuši ļoti pārsteigti par latviešu komandas ātrumu, uzskatot to par neticamu panākumu.

Sacensību noslēgumā norisinājās apbalvošanas ceremonija, kurā uzvarētāji tika pie medaļām un brīvbiļetes dalībai nākamā gada sacensībās, kurās atkal redzēsim un varēsim līdzi just mūsu novadnieku cīņai.

Informāciju sagatavoja
Elīna Upīte
Jaunatnes lietu un sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome


Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.