Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rumjancevs nebija cerējis izcīnīt PČ bronzu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rumjancevs nebija cerējis izcīnīt PČ bronzu
Aleksejs Rumjancevs
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

2017. gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieks Aleksejs Rumjancevs (31) sarunā ar laikrakstu "Latvijas Avīze" atklāj, ka nebija gaidījis, ka izdosies izcīnīt šo godalgu. Riodežaneiro olimpiādes piektās vietas īpašnieks tomēr spēja labi sagatavoties, kaut gan pēc operācijas viss negāja nemaz tik gludi.

Rumjancevs atzīst, ka bronzas medaļa bija ļoti negaidīta. Daudzas reizes bija nācies palikt turpat aiz pjedestāla. Tagad uzreiz pēc finiša nezināja, ka ir trešā vieta, bet pēc dažām minūtēm tas noskaidrojās. Nebija sagatavots Latvijas karogs, ko ņemt uz apbalvošanu, tāpēc svinīgajā ceremonijā nācās iztikt bez. "Patiesībā tikai pēc apmēram pēc trim četrām stundām sapratu, ko esmu paveicis," atceras mūsu smaiļotājs, kurš pēc Rio olimpiskajām spēlēm pārcieta pleca operāciju, turklāt atveseļošanos apgrūtināja iekaisums. Galu galā tomēr izdevās labi sagatavoties pasaules čempionātam, kas augusta beigās risinājās Čehijā.

Savā desmitajā pasaules čempionātā beidzot izdevās izcīnīt godalgu, sportā pavadīts vairāk par 20 gadiem. 200m smaiļotājs saka paldies trenerim Genādijam Zujevam, Limbažu Olimpiskajam centram, fizioterapeitam Mārim Eikenam, savai sievai un lietuviešu komandai, kas daudz palīdzēja treniņos. Aleksejs Rumjancevs ir priecīgs, ka otro gadu pēc kārtas varēja parādīt labāko sniegumu vajadzīgajā brīdī.

Tagad mēnesis atpūtai, bet pēc tam atkal atsāksies treniņi, lai gatavotos jaunajai sezonai. 2017. gada sasniegumu būs grūti pārspēt, bet "pārsvarā visas domas ir par olimpiskajām spēlēm", kas 2020. gadā risināsies Japānas galvaspilsētā Tokijā.

Pasaules čempionāts, 200m smaiļošanas fināls

V.SportistsValstsLaiks
1.L. HītsLielbritānija33.733
2.B. HorvātsUngārija+0.337
3.A. RumjancevsLatvija+0.706
4.J. LukancovsKrievija+0.906
5.M. BomonsFrancija+0.927
6.M. DragosavljevičsSerbija+1.000
7.P. MeningsZviedrija+1.079
8.R. RezolaArgentīna+1.248
9.S. TokarņickisKazahstāna+1.263

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška
sdp.digicorp.hu

  +2 [+] [-]

, 2017-09-05 19:14, pirms 7 gadiem
Beidzot arī kāda intervija....

Bergmanim atkal būs pamatots iemesls sūdzēties par kanoe ignoranci LV medijos