Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Austrālija ar varenu otro iningu pārspēj Angliju pirmajā "The Ashes" mačā

Austrālija ar varenu otro iningu pārspēj Angliju pirmajā "The Ashes" mačā
Foto: PA Images/Scanpix

Austrālijas kriketa izlase, pateicoties otrajā iningā gūtajiem 487 punktiem, ar uzvaru ir sākusi prestižo "The Ashes" maču sēriju pret Anglijas izlasi.

Pirmā mača sākumā, kas startēja 1. augustā, ziņojām, ka Austrālijas kriketa izlasei nav izdevies tik labs starts kā gribētos, jo pirmo iningu, neskatoties uz Stīva Smita centieniem, viņi noslēdza ar 284 punktiem. Savukārt Anglijas komanda maču sāka jau daudz labāk – sākumsastāva atsitējs Rorijs Bērnss guva 133 punktus, bet Džo Rūts un Bens Stoukss spēja sasniegt 50 punktu robežu, kas kopumā laukuma saimniekiem deva 374 punktus.

Esot iedzinējos ar 90 punktu starpību, austrālieši labi saprata, ka viņiem ir jāpaveic kas īpašs, lai cerētu uz uzvaru. Tiesa, Austrālijas izlases rindās var atrast ne vienu vien atsitēju, kas var nodemonstrēt elites līmeņa spēli. Šajā reizē tas atkal bija Stīvs Smits, kurš pie 144 pirmajā iningā gūtajiem punktiem pieplusoja klāt vēl 142, kas gūti otrajā, bet Metjū Veids viņu atbalstīja ar 110 punktiem. Kopumā austrālieši iningā bija guvuši jau 487 punktus (pie septiņiem izslēgtiem spēlētājiem), kad vienības treneris nolēma maču vairs neturpināt, jo uzskatīja, ka arī ar šo pārsvaru viņiem būs gana, lai svinētu panākumu. Gan rezultāts, gan arī stils kādā austrālieši noslēdza savu iningu lika angļiem padomāt par to ko un kā darīt savā otrajā izgājienā uz atsišanu.

Dienas ievadā, protams, laukuma saimnieki bija optimistiski noskaņoti, jo 398 punkti, protams, ir liels mērķis, taču, skatoties kā Edžbastonas stadionā veicās gan viņiem pašiem, gan austrāliešiem, nebūt ne nesasniedzams.

Tiesa, šodien toni noteica nevis Anglijas izlases atsitēji, bet gan Austrālijas metēji, precīzāk, Neitans Laions, kurš guva sešus viketus un 20 overu laikā zaudēja tikai 49 punktus. Savukārt Pets Kaminss aizvadīja 11.3 overus, zaudēja 32 punktus, bet no spēles izslēdza atlikušos četrus angļus, apturot jaunos Pasaules kausa ieguvējus pie, jāsaka, neciliem un ar viņu rīta ambīcijām nekā nesalīdzināmiem 146 punktiem.

Mača beigu rezultāts – 284&487/7d pret 374&146 Austrālijas labā. Tas iezīmē ne tikai austrāliešu pirmo uzvaru Edžbastonas arēnā kopš 2001. gada. Tāpat ar šo uzvaru Austrālijas izlase pirmo reizi kopš 2005. gada "The Ashes" sērijā ir izvirzījusies vadībā, spēlējot izbraukumā.

2019. gada "The Ashes" sērija

#AnglijaAustrālijaPiez.
1. spēle374&146284&487/7dSpēle noslēgusies
2. spēle
3. spēle
4. spēle
5. spēle

Indijas un Karību izlases mači

Tāpat šajās dienās savstarpējos mačus aizvada Indijas un Karību valstu izlases. Indieši, kas šajā sērijā ir viesu statusā jau ir uzvarējuši divos T20 mačos, kas norisinājās ASV, Floridas štatā. Vēl šajā sērijā ir paredzēts viens T20 mačs, kā arī trīs ODI cīņas. Savukārt divi Testa kriketa mači, kas tiks aizvadīti no 22. augusta līdz 3. septembrim, būs ieskaitīti arī pirmā ICC Pasaules Testa kriketa čempionāta ieskaitē (tāpat kā "The Ashes" mači).

Izmantotie resursi:
https://www.espncricinfo.com/


Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.