Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Anglija notur Koli, Indiju un uzvar pirmajā mačā

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglija notur Koli, Indiju un uzvar pirmajā mačā
Foto: Reuters/Scanpix

Pateicoties Virata Koli laicīgai izslēgšanai no spēles, Anglijas valstsvienība svinēja panākumu pirmajā Testa kriketa spēlē pret Indiju.

Šajā nedēļas nogalē tika noslēgtas vai izspēlētas vairākas vadošo izlašu starptautiskās kriketa spēles. Tā vakardien Anglija, kura cīnījās ar tūrē esošo Indijas komandu, prata otrajā iningā apturēt Viratu Koli, kurš pirmajā iningā guva 149 punktus, šoreiz viņu dabūjot prom no laukuma pēc 51 punkta. Tas angļiem, kuri paši guva vien 180 punktus, uzelpot un, gūstot atlikušos viketus, svinēt uzvaru ar 287&180:274&162.

Par otrā ininga rezultatīvāko spēlētāju kļuva Sems Kjūrens, kurš no 65 bumbām guva 63 punktus, tajā skaitā divreiz raidot bumbiņu ārpus spēles laukuma, kas katru reizi atnesa pa sešiem punktiem.

Jāatgādina, ka šī ir tikai pirmā no piecām Testa kriketa spēlēm, ko Anglijas un Indijas izlases plāno aizvadīt šīs sērijas ietvaros. Otrais mačs norisināsies no 9. līdz 13. augustam, bet visai sērijai būtu jānoslēdzas līdz 11. septembrim.

Savukārt šodien tika aizvadīti divi noteikto overu kriketa mači. ODI spēlē starp Šrilanku un DĀR afrikāņi atkal bija labāki, uzvarot trešajā vienas dienas kriketa spēlē pēc kārtas. Šoreiz viņi bija pārāki ar 363/7(50):285/10(45.2). Līdz ar to DĀR kriketisti ir arī nodrošinājuši sev uzvaru šajā ODI sērijā. Atgādināsim, ka Testa kriketa divu maču sērijā ar 2-0 uzvarēja šrilankieši.

Visbeidzot T20 kriketā Karību izlase ASV, Floridas štatā, tikās ar Bangladešu. Pēc tam kā viņi uzvarēja Testa kriketā (2-0), kā arī dramatiski piekāpās ODI sērijā ar 1-2, Karību izlases spēlētāji pirmajā T20 spēlē, pateicoties Dakvorta-Luisa metodes pielietošanai (to pielieto uzvarētāja noteikšanai, ja maču ir pārtraucis lietus), svinēja uzvaru.

Šodienas mačā Bangladešas komanda gan pierādīja, ka aizvadot pilnu maču, viņi būtu bijuši veiksmīgāki. Tiesa, Āzijas komanda svinēja uzvaru vien ar 12 punktu pārsvaru – 159/9(20):171/5(20). Rīt abas komandas tiksies vēlreiz, lai noskaidrotu labāko kā T20 sērijā, tā arī visā abu komandu cīņā.

Izmantotie resursi:
ESPNcricinfo - Cricket Teams, Scores, Stats,...