Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijai trīs medaļas pirmajā dienā pasaules čempionātā skeitbordā

Latvijai trīs medaļas pirmajā dienā pasaules čempionātā skeitbordā
Olainieši pasaules čempionāta medaļnieki milzu slalomā - A.Liskovs uzvarētājs amatieriem un J.Kuzmins 2.vietas ieguvējs PRO. Foto: no sportistu privātā arhīva.

Priekuļu slēpošanas un biatlona trasē pirmo reizi Latvijā notiekošā pasaules čempionāta pirmajā dienā skeitbordā milzu slaloma disciplīnā Latvijas pārstāvjiem izdevās tikt pie trim medaļām, kuras nodrošināja otro vietu PRO grupā 28 dalībnieku konkurencē izcīnījušais olainietis Jānis Kuzmins, bet amatieru grupā pirmo un trešo vietu no 19 dalībniekiem ieguva attiecīgi olainietis Artūrs Liskovs un liepājnieks Toms Dreiblats. Tikmēr nedaudz līdz trijniekam pietrūka talsiniecei Lienītei Skarainai sieviešu konkurencē un priekulietim Edžum Konošonokam „Master” grupā, kuriem abiem ceturtās vietas.

Rīta pusē nolijušā lietus dēļ pasaules čempionāta pirmā disciplīna – milzu slaloms – Priekuļu trasē, kas vienīgā ir piemērota šai disciplīnai, sākās pāris stundas vēlāk. Visu grupu dalībnieki veica divus braucienus, no kuriem ieskaitē ņēma labāko. Prestižākajā PRO grupā jau pirmajā braucienā pārliecinoši vadībā izvirzījās titula aizstāvētājs Džo Maklarens no ASV, kas uzrādīja laiku 30,47 sekundes un par 1,22 sekundēm apsteidza otro laiku uzrādījušo Latvijas galveno cerību Jāni Kuzminu. Otrajā braucienā Jānis savu laiku uzlaboja, bet tikai par 0,02 sekundēm, līdz ar to iegūstot sudraba medaļu šajā disciplīnā otro gadu pēc kārtas. Arī Maklarens otrajā braucienā par 0,14 sekundēm uzlaboja savu laiku un triumfēja šajā disciplīnā jau septīto gadu pēc kārtas.

Par pussekundi lēnāki nekā Kuzmins bija francūzis Vinsents Tangī un amerikānis Ričijs Karasko, kuri uzrādīja vienādu laiku (32,23 s), bet, ņemot vērā sekundes tūkstošdaļas, trešā vieta pienācās francūzim. Čehijas un Zviedrijas pārstāvji noslēdza labāko sešinieku. Tikmēr no mūsējiem Gustavam Gailītim 16.vieta, bet aiz divdesmitnieka ierindojās Jānis Jirgens (24.vieta) un Gints Zommers (26.vieta).

Sievietēm savām konkurentēm cerības neatstāja pasaules ranga līdere un titula aizstāvētāja Linna Krāmera no ASV, kamēr sīvajā cīņā par otro vietu, nedaudz piekāpjoties čehietei Karolinai Vojtovai un vācietei Katrīnai Zēlai, ceturtajā vietā ierindojās Lienīte Skaraine. Tikmēr otra mūsu pārstāve Elīza Gailīte ieņēma 7.vietu.

Amatieru grupā trijniekā iekļuva divi Latvijas pārstāvji, kuri pirms diviem gadiem trijniekā bija arī junioru konkurencē, tikai šoreiz mainītās lomās, proti, uzvarēja Artūrs Liskovs, bet trešo vietu izcīnīja Toms Dreiblats. Abiem mūsējiem pa vidu iespraucās nīderlandietis Barts Bruninkhuiss, kurš Dreiblatu apsteidza tikai par 0,09 sekundēm. Desmitnieku noslēdza Mārtiņš Liepiņš. Tuvu vēl vienai godalgai Latvijas kontā bija „Master” grupas pārstāvis Edžus Konošonoks, kurš līdzīgā cīņā par otro vietu piekāpās zviedram un amerikānim, kamēr uzvaru svinēja lietuvietis Remigijus Petrauskas. Salvim Skarainim 7.vieta.

Sestdien un svētdien pasaules čempionāts ar speciālo slalomu un līnijslalomu turpināsies Lucavsalā Rīgā, bet, ja būs ilgstošs lietus, tad sacensības pārcels uz Ķīpsalas izstāžu centru.


Organiztoru foto.

Lietuvieši triumfē Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrā Liepājā, Latvijai viena bronza

Lietuvas jaunie badmintona spēlētāji pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā notikušajā Eiropas U17 reitinga turnīrā izcīnīja zelta medaļas visās piecās disciplīnās, turklāt Nojus Tenikaitis un Jorune Salniete uzvarēja gan vienspēlēs, gan arī dubultspēles. Vienu bronzas medaļu Latvijai sarūpēja meiteņu dubultspēļu pāris.
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Četrās jauniešu grupās noskaidroti Latvijas čempioni komandām 64 lauciņu dambretē

Vakar, 21.aprīlī, Cēsu novada Priekuļu vidusskolā norisinājās Latvijas komandu čempionāts jauniešiem 64 lauciņu dambretē, dalaot medaļu komplektus četrās jauniešu grupās.
Pēteris Kripans uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Kripans un Āriņš kļūst par Eiropas čempioniem dambretē, Osītim un Lelim sudrabs

Latvijas dambretisti Pēteris Kripans junioros un Jānis Āriņš veterāniem aizvadītās nedēļas nogalē Polijā kļuva par Eiropas čempioniem 100 lauciņu dambretē, bet Ričardam Osītim junioru konkurencē un Jānim Lelim veterāniem sudraba medaļas, vēsta Latvijas Dambretes federācija (LDF).